Bilsam “kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi” Sona Erdi
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından gerçekleştirilen “Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi” sona erdi.

Müslüman orta kuşağın enerji kaynaklarına sahip olmasının yanı sıra enerji kaynaklarının ulaştığı bütün koridorları kontrol ettiğini kaydeden Karagül, “Yeryüzünün ana eksek kuşağı, Müslüman orta kuşaktır. Büyük Ortadoğu Projesi dedikleri bunun dar bir bölgesidir. Aslında biz bunları orta kuşak olarak nitelendiriyoruz. Allah’ın hikmeti bu coğrafya, Müslüman bir coğrafyadır. Bu kuşak dünyanın enerji merkezidir. Bu kuşak, deniz ticaret yollarının birkaç istisna dışında tamamını kontrol eder. Kara ticaret yollarının tamamını bu kuşak kontrol eder. Enerji kaynaklarının yanı sıra enerji kaynaklarının dünya pazarlarına ulaştığı bütün koridorları bu kuşak kontrol eder. Ve 21. yüzyılda bu kuşak, çok dinamik bir kuşak olarak ön plana çıkıyor. Bu coğrafyada hangi ülke ne kadar nüfuz alanı elde ederse, küresel iktidarlarda o kadar pay alacaktır. Bunun mücadelesi var” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yanı sıra BİLSAM yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
