Karabük'te ''Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Çalıştayı''

Karabük Üniversitesi'nde ''Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Çalıştayı'' yapıldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversitenin Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye'de üstün yeteneklilere sürdürülebilir eğitim veren tek üniversite olduklarını söyledi.

Bu amaçla Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kurduklarını anlatan Uysal, şunları kaydetti:

''Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop il milli eğitim müdürlükleri işbirliğiyle çalışıyoruz. 2011 yılında imzaladığımız protokol çerçevesinde ilimizdeki 21 üstün zekalı öğrencimiz şuanda Karabük Üniversitesi'nde eğitim ve öğretimlerini sürdürüyor. Önümüzdeki yıl da testler neticelendiğinde 21 tane öğrencimiz Karabük Üniversitesi'nde çok değerli öğretmenlerinin gözetiminde ders saatleri dışında eğitim ve öğretimlerini sürdürecekler. Bu çalıştay çalışmalarımıza rehber olacak, daha çok bilgilenmemizi sağlayacak.''

Çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yetenekliler Grup Başkanı Necati Bilgiç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, Bartın Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Çavuşoğlu, Tokat Bilim Sanat Merkezi Müdürü Abdullah Taştan, Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Hizmetler Bölüm Başkanı İbrahim Eren, Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve KBÜ Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun konuşmacı olarak katıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA