Sökeli 15 Bayana 15 Bin TL Mikro Finans Desteği

Mikro Finans uygulaması ile projeleri desteğe uygun bulunan Sökeli 15 kadın girişimciye 15 bin TL'lik kredi Söke Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Sökeli 15 Bayana 15 Bin TL Mikro Finans Desteği
Yoksulluğun ve işsizliğin azaltılması amacıyla dar gelirli bayanlara kendi hesaplarına çalışma fırsatı veren Mikro Finans Uygulaması kapsamında Söke’de 15 kadın girişimciye kredi desteği geldi. Gelin Çiçeği, Pasta- Kurabiye Yapımı, Doğum Fotoğrafçılığı, takı tasarımı gibi değişik sektörlerde üretim yapmak için projeleri olan Sökeli bayanlara kredileri dağıtılırken, Söke de bu yönde hizmet verecek olan Mikro Finans Bürosu açıldı. Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı ve Mikro Finans Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, Söke Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım’ında katıldığı açılış töreni gerçekleştirildi.

Kredi Desteğine hak kazanan girişimcilere kredilerinin dağıtılması ile ilgili düzenlenen törende konuşan Mikro Finans Bölge Müdürü Demet Pilevneli, proje hakkında bilgi vererek, “Aydın Şubesi olarak 74 merkezde 578 grup olmak üzere 1.398 üyeye 4 bin 098 TL kredi imkanı sunulmuştur. Benim bir projem var düşüncesinde olan tüm kadınlara yardımcı olarak üretim yapmalarına destek olmak amacındayız” dedi.

Mikro Finans Projesinin uygulanmakta olduğu başka il ve ilçelerde birçok güzel örneklerin olduğunu dikkat çeken kaymakam Mehmet Demirezer; “Söke’de bu projenin hayata geçmesi için bizden büro tahsisi istenildiğinden böylesine hayırlı bir hizmeti hayır diyemezdik. İnşallah evinde iş üreterek yaratıcı bayanlarımızın düşünceleri projeye dönüşür. Bu programın mimarlarını kutluyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZIN EVLERİNİ ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRMELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Söke’de Kadın Girişimcilerin Mikro Finans Kredi dağıtım törenine katılan Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de, Türkiye’de ilk defa pilot bölge seçilen Diyarbakır’da 2008 yılında başlatılan projenin olumlu örnekleri alınarak hızla büyüyüp geliştiğini söyledi.

Milletvekili Öyüş; “Mikro Finans Programından yaralanarak küçük kredi destekleri ile evlerinde projelerini hayata geçiren bayanlarımız hem aile bütçelerine bir katkı hem de üretimleri ile ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Hedef proje kapsamında üretilen ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olabilmek. İş adamlarımızı da bu projeye destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Törende değişik projeleri ile Mikro Finans Merkezine başvuran 15 bayana toplam 15 Bin TL kredi dağıtımı gerçekleşti .
Kaynak: İHA