Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Tuncelilerle Biraraya Geldi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz aylarda yeni başkanını seçen Narlıdere Tunceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Tuncelilerle Biraraya Geldi
Yaklaşık, üç yıldır Narlıdere’de faaliyet gösteren Narlıdere Tunceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, geçtiğimiz aylarda yeni göreve gelen başkanı Nadire Yıldırım’ı dernek binasında ziyaret eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, hemşehri derneklerinin öneminden bahsetti. Narlıdere Tunceliler Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinde Başkan Batur’a CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş ve Narlıdere Belediye Meclis üyeleri eşlik etti. Derneğe bilgisayar hediye eden Başkan Batur'a teşekkür eden dernek başkanı Nadire Yıldırım, sivil toplum örgütlerinin toplumun mihenk taşları olduğuna dikkat çeken bir konuşma yaptı ve "Sivil toplum örgütleri sadece bağışlarla ve üye aidatlarıyla ayakta durabilen yapılardır. Derneğimize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim. Toplumun mihenk taşları olan dernekler konusunda başkanımızın duyarlılığını takdir ediyorum. Sivil örgütleri ziyaret etmesi ve katkı koyması bizler için çok önemli. Bizlerde bu nazik ve kibar hediye ile çok işler başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Dernek yöneticilerinin talep ve şikayetlerini de dinleyen Başkan Batur, sivil toplum örgütlerine verdikleri desteğin süreceğini söyledi.

Başkan Batur, birlik-beraberlik ve dayanışmanın artması gerektiği bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Özellikle sivil toplum örgütleri ve onların çok önemli bir ayağı olan hemşehri dernekleri, bizler için olduğu kadar o beldedeki, o ilçedeki yöre insanı içinde çok önemlidir. Bizde geçmişten bugüne yerelde en önemli dinamik olarak gördüğümüz hemşehri derneklerimizle bir arada olmaya, yanlarında olmaya çalışıyoruz ve bundan sonrada aynı anlayışımız devam edecek. Tunceli Derneği uzun süredir güzel çalışmalar yapıyor. Özellikle dernek başkanı olarak bir hanımefendinin seçilmesi ve dernek saymanının aynı şekilde olması bana göre değişimdir. Türkiye’de de bayanların daha aktif rol oynadığı böyle bir değişim var ve bu güzellik bence derneğe de yansımış. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Meclis üyesi arkadaşımız, İl başkanı yardımcısı arkadaşımız, ilçe örgütü başkanımız ve partili arkadaşlarımız yanınızdayız. Dönem birlik, beraberlik ve dayanışma dönemi. Kendi içimizde olan küçük şikâyetleri bir tarafa bırakarak gelecekteki, özellikle önümüzdeki günlerde Türkiye’nin gündemini belirleyecek olan yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler için kenetlenmemiz gerekmektedir. Unutmayın ki bizler yerel dinamik olarak sizlerden güç alıyoruz. "
Kaynak: İHA