CHP Milletvekilinden Fındık Açıklaması

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, geçen yıl 7 TL’den kapanan fındık sezonunun bu sene 4 TL’den açıldığını belirterek, “AK Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli açıklamasında fındık üzerinde bir karanlık el olduğunu söylüyor.

CHP Milletvekilinden Fındık Açıklaması
10 yıldır iktidarda olan AK Parti değil midir. 10 yıldır bu karanlık eli bulup ortaya çıkaramıyorsanız demek ki karanlık el ta kendileridir” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, düzenlediği basın toplantısında hükümetin dış politikaları ve fındık üreticileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin dış politikada başarısız olduğunu savunan Karaahmetoğlu, “AK Parti kendi iktidarında sanki özgürlük, demokrasi uyguluyormuş gibi bir de kalkıp başka ülkelere demokrasi ve özgürlük götürmeye kalkışıyor. Bugün demokrasi ve özgürlüğü bahane ederek başka ülkelerin içişlerine karışmaya hakkı yoktur. Daha önce kardeşi olan bir ülke lideriyle arasında bugün ne geçti de Suriye ile düşman olduk. Bir başka noktadan değerlendirecek olursak; bugün Suriye’de yaşananlar ile bizim ülkede yaşananların arasında hiçbir fark yok. AK Parti ülkenin yönetiminin sıfır terörle devralmıştı. Son 10 yıl içerisinde terör olaylarında hayatını kaybeden şehit sayımız bin 181, son 90 gün içerisinde 70 askerimiz şehit oldu. Önceden vurup kaçan terör örgütü, bugün vurup kaçmıyor. Hakkari’de ve Şırnak’ta tam bir savaş yaşandığını söyleyebiliriz. Bu aşamaya gelinmesinin tek sorumlusu AK Parti iktidarıdır” dedi.

Hükümetin fındık politikasını da eleştiren Karaahmetoğlu, “AK Parti’nin 10 yıllık yönetimi fındık üreticisinin kabusu haline gelmiştir. Fındık sorununda bir felsefi yaklaşım var. AK Parti halkımızın geleneksel yaşama tarzından hareket ederek, dini inançlarını istismar ederek halktan yana görünmeye çalışsa bile aslında sermayenin partisidir. Fındık olayında olduğu gibi AK Parti üretici ile fındık sermayecileri arasındaki tercih hakkını sermayeden yana kullanmıştır. Her sezon öncesi fındık rekoltesinin yüksekliğiyle ilgili politika yapılarak, bunun tek nedeni ise fiyatların yükselmesini engellemektir. Bu sene de aynı şey oluyor. Geçen sezon 7 TL’den kapanan fındık fiyatları bu sezon 4 TL’den açılmıştır. Hükümette buna çanak tutuyor. Ayrıca üreticinin fındığı pazara indireceği bu zamanda Doğrudan Gelir Desteği fiyatlarının artırılması gündeme geliyor. Bunun iki sebebi vardır. Birincisi 4 TL’lik fındık fiyatının az olduğu biliniyor ve halkın tepkisinin önüne geçmek için gelir desteği artırılıyor. Diğer sebebi ise gelir desteği fiyatları artırılarak, fındık fiyatının yükselmesinin önüne geçiliyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli açıklamasında fındık üzerinde bir karanlık el olduğunu söylüyor. 10 yıldır iktidarda olan AK Parti değil midir. 10 yıldır bu karanlık eli bulup ortaya çıkaramıyorsanız demek ki karanlık el ta kendileridir” diye konuştu
Kaynak: İHA