Dönmez' Oğlunun Cenazesine Katılmak İçin İzin Aldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 65'i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon davasının 223. duruşması başladı.

Yarbay Mustafa Dönmez'e kaza sonucu hayatını kaybeden oğlunun cenazesine katılması için 4 gün izin verildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, Odatv Davası'nın tutuklu, bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük hazır bulundu. Ergenekon davası tutuklu sanığı Yarbay Mustafa Dönmez, 21 yaşındaki oğlunun öldüğünü duruşma salonunda Tuncay Özkan'dan öğrendi. Dönmez'e, Özkan tarafından bu haber verilirken davanın diğer sanıkları Mustafa Balbay, Veli Küçük ve Sevgi Erenerol'un sarılarak Dönmez'i teselli ettiği görüldü.

Edinilen bilgiye göre, makine mühendisi olan Alp Kaan Dönmez Azerbaycan'a staj için gitmişti. Geçtiğimiz Cuma günü kendisine hızla gelen bir araç çarpması sonucu Alp Kaan Dönmez yaşamını yitirdi. Alp Kaan'ın cenazesi ise Cumartesi günü akşamı uçakla Türkiye'ye getirildi.

Cenazenin defni, babası Mustafa Dönmez'in katılabilmesi için bugüne ertelendi. Mustafa Dönmez, oğlunun cenazesinde bulunabilmek için mahkemeden izin istedi. Mahkeme kendisine 2'si cenaze defninde bulunmak, 2'si de yol olmak üzere 4 gün izin verdi. Alp Kaan Dönmez'in cenazesinin bugün ikindi namazını müteakiben Bandırma'da toprağa verileceği öğrenildi.

CHP'LİLER DURUŞMAYA KATILDI
CHP Başkanvekili Mehmet Akif Hamzeçebi, milletvekilleri Celal Dinçer, Ali Özgündüz ve Mevlüt Aslanoğlu ile CHP Kadın Kolları, Gençlik Kolları'ndan çok sayıda partili de duruşma salonunda hazır bulundu. CHP'lerin duruşmanın ara vermesinden sonra basın açıklaması yapacağı belirtildi.Mahkeme Başkanı'nın bir bir tanığın dinlenmesi sırasında, güvenliği açısından salondakilerin çıkmasını istemesi üzerine, Hamzaçebi devreye girerek karara itiraz etti. Hamzaçebi "Biz yasama organıyız. Kuvvetlerin ayrılığı ilkesine saygılı olun." diye çıkıştı. Mahkeme Başkanı ise "Milletvekili olmanız durumu değiştirmez, karar aldık. Zorluk çıkarmayın." dedi.

Ardından Hamzaçebi bir süre daha itiraz etti ve salondan ayrıldı. Duruşma tanık M. A.'nın ifadesinin alınmasıyla devam ediyor .