Merkez Valisi Veysel Dalmaz, İslahiye'deki Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu

Merkez Valisi Veysel Dalmaz, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barındığı İslahiye'deki çadır kenti ziyaret etti.

Vali Dalmaz, Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan'ın da yer aldığı ziyarette, Kaymakam Osman Beyazyıldız ile bir süre görüştü ve çadır kentte barınan Suriyelilere ilişkin bilgi aldı.

Çadır kentteki kayıt kabul, idari bina, sahra hastanesi ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Dalmaz, çadır kentten ayrılmadan önce gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, ziyareti Suriyelilerin geçici korunmaları, buna yönelik çalışmaların koordinasyonu ve takibiyle ilgili olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

Valilerle, kaymakamlarla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı , Türk Kızılayı yetkilileri ve ilgili birimlerle koordinasyonu sağlamak için alanda olacaklarını ifade eden Dalmaz, ''Aksaklıkları en kısa sürede gidermek için matuf memleketimizin itibarını en iyi derecede yükseltecek faaliyet içerisinde, birliktelik içerisinde olacağız. Gördüğümüz kadarıyla alanları, sorunları tespit ediyoruz. Daha güzel nasıl olabilir, bunun yollarını arıyoruz'' dedi.

Ziyarette, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, Türk Kızılay Bölge Ekip Başkanı Mehmet Sarıbaş, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömüral Beşikçi de yer aldı.

Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA