“Öğretmenlerin Katledilmesine Seyirci Olunmaya Devam Ediliyor”

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M.Hanefi Bostan, İzmir’de öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki göstererek, “Daha kaç öğretmenimiz saldırıya uğrayacak, daha kaç öğretmenimiz öğrenci ve veli terörüne kurban olacaktır?” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, İzmir’de öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın olayına duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaşanan şiddet olayları karşısında yetkililerin yeterli tedbir almamasını eleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yaptığı açıklamada, öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ıın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “2012-2013 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünlerde, öğretmenlere yönelik saldırılar da başlamıştır. İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlkokulu’nda 8. sınıfta bir öğrenci Fen Bilgisi öğretmeni ve iki çocuk annesi olan Rabia Sevilay Durukan'ı bugün ders esnasında diğer öğrencilerin gözleri önünde bıçaklamıştır. Türk Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenimiz hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştır. Ancak öğretmenimiz Rabia Sevilay Durukan ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Bu vahim saldırıda hayatını yitiren öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Öğretmene şiddet artık moda haline geldiğini ifade eden Bostan sözlerini şöyle sürdürdü; “Öğrenciler ve veliler; ellerinde sopalarla, bıçaklarla okul basmakta, öğretmenlere şiddet uygulamaktadır. Daha kaç öğretmenimiz saldırıya uğrayacak, daha kaç öğretmenimiz öğrenci ve veli terörüne kurban olacaktır? Okullarda güvenlik önlemleri çok yetersizdir. Öğrenciler, veliler kesici aletlerle okula rahatlıkla girebilmektedir. Okulda can güvenliğinden yoksun olarak görev yapan öğretmenlerimiz, büyük bir korku ve panik içerisindedir. Bugüne kadar öğretmene yapılan şiddete karşı önlem almayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm bu olan biteni seyretmesi ise son derece ürkütücüdür. Öğretmenine sahip çıkmayan, öğretmene uygulanan şiddete karşı duyarsız kalan, öğretmenleri her fırsatta rencide ederek, onları öğrenci ve veli karşısında değersizleştiren Milli Eğitim Bakanlığı ne zaman sorumluluğunu hatırlayacak, ne zaman harekete geçecektir?”

Yetkililerin yeterli önlemleri alması gerektiğini belirten Hanefi Bostan, “Öğrenci ve velilerin öğretmenlere yönelik uyguladığı şiddet dalga dalga yayılmaktadır. Okulların güvenli alanlar haline gelmesi, öğretmenlerin kendilerini güvende hissetmesi, öğretmene yönelik şiddete son verilmesi için yetkililer bir an önce tedbir almalıdır. Öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisi artırılmalı, öğretmenleri hor gören yaklaşımlara son verilmeli, öğretmenleri itibarsızlaştıran uygulamalara geçit verilmemelidir. Eğitim yuvalarının şiddet yuvalarına dönmemesi, öğretmenlerimizin hayatlarının tehlike altında olmaması için tüm imkanlar seferber edilmelidir. Sayın Başbakan da öğretmene şiddet konusunu mercek altına almalı, bu konuda gerekli talimatları vermelidir. Her okulda öğrenci mevcudu oranında kadrolu, eğitimli güvenlik personeli istihdam edilmelidir. Tedbir alınmadığı sürece benzeri birçok acıyı yaşayacağımız açıktır” diye konuştu .
Kaynak: İHA