Genel merkezi ziyaret edene ‘CHP kafe’de ücretsiz ikram

Ağustosta genel merkezin sadece 74 kişi tarafından ziyaret edildiği CHP’de ücretsiz kafeterya açılımı başladı. Partiyi ziyaret edenler için güvenlik önlemleri azaltılırken bir de karşılama masası kuruluyor.

Genel merkezi ziyaret edene ‘CHP kafe’de ücretsiz ikram
CHP PARTİYE GELEN ZİYARETÇİ SAYISINI ARTTIRMAK İÇİN KOLLARI SIVADI

CHP 'DE ziyaretçi sayısının azlığı parti yönetimini harekete geçirdi. Ağustos ayında partiye sadece 74 ziyaretçinin gelmesi üzerine parti yöneticileri ilgiyi artırmak için kolları sıvadı. Genel Merkez binasının mimarlarıyla görüşen yöneticiler, güvenliğin bina dışına çıkarılması, bina içinde ziyaretçiler için karşılama masası oluşturulması ve ücretsiz ikramda bulunulması için bir de cafe açılmasını kararlaştırdı.

Neredeyse partiye gelen kalmadı

CHP 'nin Son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporuna göre, Ağustos ayı içerisinde parti Genel Merkezi 'ne toplam 10 bin 111 vatandaş ulaştı. Bunların 651 'i telefonla, 76 'sı mektupla, 5 bin 153 'ü elektronik posta ile 4 bin 157 'si ise internetteki sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla görüş ve düşüncelerini paylaştı. Bizzat parti genel merkezine gelerek yöneticilerle görüşen ziyaretçi sayısı ise 74 kişi olarak belirlendi. CHP Genel Merkezi 'ne ilgiyi artırmak için harekete geçen parti yöneticileri, binanın mimarisini 'halkla kucaklaşma ' hedefi doğrultusunda yeniden yapılandırmak için binayı yapan mimar ile bir çalışma başlattı. Değerlendirme Sonucunda, binadaki güvenlik bölümünün dışarı çıkarılması, ziyaretçilere ücretsiz ikramda bulunulacak bir 'cafe ' oluşturulması kararlaştırıldı.

Halkla kucaklaşmayı sağlayacak

MYK 'nın Halkla İlişkiler Faaliyet Raporunda çalışmayla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Genel Merkezin fiziksel olarak halk ile kucaklaşmasını sağlayan mimari çözümler için bina mimarı ile çalışmalara başlanmıştır. Bina girişindeki güvenliğin dışarıya taşınması, karşılama masasının ve bir cafenin yapılması planlanmaktadır.” CHP 'nin genel merkez binasının birçok yerinde halen, çay çeşitleri ile kahve ücretsiz olarak gelen ziyaretçilere ikram ediliyor. Konuklar, öğle yemeklerinden de istifade edebiliyor.

Cepten aidata da ilgi çok düşük

CHP, üyelerden cep telefonu yolu ile aidat toplama yöntemini ise 'ilgi azlığı ' nedeniyle değiştirme kararı aldı. Daha önce her üyenin CHP 'ye ait olan numaraya mesaj göndererek cep aidat sistemine üye olması istenirken, yeni dönemde üye olmak için partiden üyelere gönderilen mesaja 'evet ' ya da 'hayır ' cevabı vermek yeterli olacak. 'Evet 'e basan üyeler her ay faturalarına 3 liralık üyelik aidatını kabul etmiş sayılacak.

Hatay farklılıkları içinde barındırmayı her zaman başardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay 'ı ziyaret etti. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz 'le makamında buluşan Kılıçdaroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Hatay 'ın her zaman Türkiye gündeminde özel bir yeri bulunduğunu dile getirdi. Kılıçtaroğlu, “Hatay özel koşulları olan bir il. Barışı ve huzuru içine sindirmiş olan bir il. Kültürü, tarihi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Hatay şu anda zor bir dönemden geçiyor. Hatay yıllardır inançları, kültürü, kimliği farklı olmasına rağmen barış içinde yaşamış. Bu barışın devamının sağlanması için herkes üzerine düşeni yerine getirmeli. “

Barışın sürekliliği sağlanmalı

Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları ziyaret etmeyeceğini, Hatay ziyaretinde sadece sivil toplum örgütü başkanları, ruhani liderler ve partililerle bir araya geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hatay 'daki ruhani liderler bir demet çiçek ve barışın devamını sağlamak için bu çiçekleri korumak, kollamak gerekiyor. Emek vermişlerdir, farklı inançlara sahip olmalarına karşın bir arada yaşamayı öğrenmişlerdir. Camisi, kilisesi, sinagogu bir arada olan bir kentimiz burası. Dolayısıyla onların da söz söylemeye hakları var, bizim onları dinleme gibi bir yükümlülüğümüz var onun için buluşacağız. Sonuçta burada tarafları dinlemek bir anlamda halkı dinlemek bizim görevimiz” dedi.