Kaymakam Yerde, Şehit Babası Sandalyede

Amasya’nın Göynücek İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, beraberindeki yetkililerle birlikte şehit ailesine yaptığı ziyarette yer minderinde otururken, şehit babasını da sandalyeye oturtu.

Kaymakam Yerde, Şehit Babası Sandalyede
Ağrı Tendürek’te 2000 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Onbaşı Erkan Karaçoban’ın Damlaçimen beldesinde yaşayan ailesini ziyaret eden Kaymakam Mut, yeterli sayıda sandalye olmayınca şehit babasının ısrarına rağmen İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Sinan Ünal ile birlikte yerine minderde oturmayı tercih etti. Şehidin kız kardeşiyle yanyana oturan Mut, sandalyeye de şehit babası Kadir Karaçoban’ın oturmasını istedi.Aralıklarla ilçedeki gazileri ve şehit ailelerini ziyaret ettiklerini belirten Kaymakam Mut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şehidimiz Erkan Karaçoban’ın ailesine yaptığımız ziyarette evin girişinde oturduk. Az sayıdaki oturaklar ben ve arkadaşlarıma yetmeyince, şehit babasının oturmasını uygun bulduk. Onlar şehitlerimizin bize emanetidir. Başımızın üstünde yerleri vardır” dedi.

Mut ile Ünal daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Mahmut Akbulut ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Köse ile birlikte beldedeki 3 şehidin mezarlarını da ziyaret edip, dua okudular.Mut ve beraberindekiler ilçede yaşayan gazileri de evlerinde ziyaret ettiler .
Kaynak: İHA