Budak, “özel Sektör-üniversite İşbirliğini Geliştirelim”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, özel sektör ve Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “Üniversitenin başarısı Antalya’nın marka değerini yükseltiyor” dedi.

Budak, “özel Sektör-üniversite İşbirliğini Geliştirelim”
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Peker, Cihangir Mızrab Deniz ve Kenan Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’ye göreve yeniden seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette konuşan Budak, yaptığı çalışmalarla, yüz ve organ naklinde sağladığı başarılarıyla bilim ve sağlık alanında da Antalya’nın adını dünyaya duyurarak kentin marka değerine büyük katkı yapan Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya’nın gözbebeği olduğunu söyledi.

Üniversite stadının Antalyaspor’a açılması kararından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Budak “Üniversite stadı Antalyaspor’un maçlarını çok daha güzel bir sahada ve ortamda yapmasını sağlamaktadır. Kentin takımı nihayet kentli ile buluşmuştur. Bu hususta ATSO olarak üniversitemize teşekkürlerimizi özellikle ifade etmek isterim” diye konuştu.

Özel sektör ve Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için de her türlü çalışmaya hazır olduklarını belirten Budak, “Özel sektörle, üniversitemiz arasındaki mevcut işbirliğini daha da ileri götürmeliyiz. ATSO olarak sürdürdüğümüz ve tasarı aşamasında olan projelerimiz var, bunları beraber şekillendirelim. Yine Oda olarak, Antalya’da özel sektöre katkı verecek yüksek lisans ve doktora tezlerine destek olabiliriz. Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi arasında özel projeler geliştirebiliriz. Teknokentin döneminizde hızlı bir gelişme göstermesini memnuniyetle izliyoruz. Bu konuda da her türlü işbirliğine açığız” dedi.

U-20 DÜNYA ŞAMPİYONASI, ÜNİVERSİTE STADI’NDA OYNANACAK

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de “Teknokentimiz son derece başarılı çalışmalar yapıyor, büyümeye devam ediyor. Teknokent bünyesinde yeni bir tohumculuk merkezi daha kuruluyor. Özel sektör ile bağlarımızı kuvvetlendirmeye açığız” diye konuştu.

Üniversite yönetiminin stadyuma ve spora bakış açısına değinen Rektör Kurtcephe, “286 üniversite ile sıkı ilişki içerisindeyiz. Bu ilişkileri güçlendirmenin yollarından birisi de spordur. Stadyuma bu bakış açısı ile birçok fonksiyon yükleyeceğiz. Diğer taraftan FIFA, 2013 yılında ülkemizde yapılacak U-20 Dünya Şampiyonası için üniversite stadımızı seçti. Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

ATSO Başkanı Budak, Rektör Kurtcephe’ye, ziyaretin anısına ATSO tarafından yayınlanan Araştırmacı Hüseyin Çimrin’in iki ciltlik ‘Bir Zamanlar Antalya’, Araştırmacı Giray Ercenk’in ‘Dünden Bugüne Döşemealtı’ ve ‘Su Saklama Yapıları’ kitaplarını hediye etti.

ATSO’nun 130 yıllık ATSO tarihini anlatan ‘Geçmişten Günümüze ATSO’ adlı kitabın hazırlanması aşamasındaki katkılarından dolayı da Rektör Kurtcepheye teşekkür eden Budak “Oda tarihinin araştırılması ve yazılması konusunda size şahsen teşekkür borçlu olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek isterim. Desteğinizle ve hocalarımızın katkılarıyla hem Odamızın hem de Antalya’nın tarihine ışık tutan çok güzel bir eseri ortaya çıkarmış olduk“ dedi.

Kaynak: İHA