Beyşehirli Silah Üreticileri Bürokrasiden Şikayetçi

Beyşehir Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BEYSİAD) üyesi silah üreticileri, yatırım ve üretim aşamasında önlerine çıkarılan bürokratik engellerden şikayetçi.

BEYSİAD yönetim kurulu ve üyeleri, Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD)'ne misafir oldu. Silah üreticilerinin ağırlıkta olduğu Beyşehirli sanayiciler, AKTİSAD Başkanı Soner Cesur’a, önlerine devamlı engeller çıkaran bürokrasiden yana dert yandı. AKTİSAD Başkanı Cesur, dernek faaliyetleri hakkında Beyşehirli iş adamlarına bilgi verdi ve ihracat-ithalat konusunda, başta rehberlik olmak üzere birçok konuda üyelerine destek verdiğini söyledi.

AKTİSAD’ın üye sayısının bine ulaştığını ve bunların 300 kadarının ihracat yaptığını belirten Cesur, "Beyşehirli iş adamlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını dile getirmek, ilgili mercilere taşımak bizim birinci vazifemizdir. Özellikle silah üreten ağabeylerimize, ihracat ya da ithalat noktasında yardımcı olmak isteriz. Bu noktada bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dernek vasıtasıyla geldikleri sürece biz bize düşeni yaparız. Beyşehir’i dünya markası yapabiliriz. Yeter ki doğru kapıdan girmesini bilelim." dedi.

Soner Cesur’dan sonra söz alan BEYSİAD üyesi silah üreticisi iş adamları, iş hayatında yaşadıkları en önemli sorunun, önlerine çıkarılan bürokratik engeller olduğunu söyledi.

Özellikle av tüfeği konusunda iddialı olduklarını belirten BEYSİAD üyeleri, şunları ifade ettiler: "Biz bugüne kadar hep ağır aksak ilerleyen, bazen de kangren olan bürokrasiye takıldık. Devamlı önümüze engeller çıkarıyorlar. Siparişleri, bürokrasiye takıldığımız için geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Biz bu ülkenin insanlarıyız. Çifte standart yapıldığını, haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Duyduklarımıza değil, gördüğümüze inanmak istiyoruz. İlgili makamlara belki bugüne kadar birçok kez sorunlarımızı anlatmaya çalıştık. Ama bir sonuç alımadık. Dileriz AKTİSAD, bizim bu sorunlarımızı ilgili makamlara duyurur." Beyşehirli silah üreticilerinin sıkıntılarını çözmek için devreye gireceğini kaydeden Soner Cesur, sonuç alana kadar bu işin takipçisi olacağını söyledi.