Mali'de Kaçırılan Cezayirli Diplomat Öldürüldü

Afrika ülkesi Mali'de nisan ayında kaçırılan 7 Cezayirli diplomattan birinin öldürüldüğü bildirildi.

El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen ''Tevhid Ve Cihad Hareketi'', 5 ay önce kaçırdığı 7 Cezairli diplomattan birini infaz ettiğini duyurdu. Örgüt liderlerinden Ebu el-Velid es-Sahravi yaptığı açıklamada, Cezayirli diplomat Tahir Tevati'nin infaz edildiğini bildirdi.

Cezair Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'ya günler öncesinden taleplerini ilettiklerini belirten Sahravi, Cezayir Hükümeti'nin taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle diplomatın infaz edildiğini söyledi.

Sahravi, Tevhid Ve Cihad Hareketi'nin, temmuz ayında, Cezayir hapishanelerinde bulunan bazı üyelerinin salıverilmesi karşılığında 3 diplomatı serbest bıraktığını hatırlatarak, ellerinde bulunan diğer 3 rehinin akıbetinin ise hükümetin taleplerini yerine getirip getirmemesine bağlı olduğunu kaydetti.

Örgütün, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında 15 milyon avro fidye ile tutuklu örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Tevhid ve Cihad Hareketi, nisan ayında Mali'nin Gao kentindeki Cezayir Konsolosluğu'nu basmış ve aralarında konsolosun da bulunduğu 7 diplomatı kaçırmıştı.

Muhabir: Nesim el-Ekhal - Hacer Başer

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA