Farklı Dinlerin Temsilcileri Barış İçin Yürüdü

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Didim Barış Festivali'nin ilk gününde Barış Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Farklı Dinlerin Temsilcileri Barış İçin Yürüdü
Didim Barış Festivali kapsamında Barış Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Medusa Disco önünde başlayan yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Ermeni Patriği Temsilcisi Episkopos Sahat Maşalyan, Mardin Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen, Yunan PASOK Partisi yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütünden temsilciler, Marsiyas Motosiklet Kulübü üyeleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Dev Türk Bayrağının açıldığı yürüyüşte, Barış’ın simgesi güvercin motifi kırmızı karanfiller üzerinde yol boyunca taşındı. Çocuklar ise ellerinde dövizlerle barışa çağrıda bulundu. Barış yürüyüşü, Aytepe’de bulunan barış meşalesine kadar sürdü. Yürüyüş esnasında Altınkum sahilinde güneşlenen tatilciler ile esnaf alkışlarla yürüyüşe destek verdi. Meşale anıtı önünde konuşan Mümin Kamacı, Didim’de yakılan barış meşalesinin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulunarak “Savaşların sona erdiği, çocukların ölmediği bir dünya istiyoruz. Barış şenliğimizin amacı bu; katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Ermeni Patriği Temsilcisi Episkopos Sahat Maşalyan ve Mardin Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen de belediyeye ait bir araçla havaya kaldırılarak Barış Meşalesini yaktılar. Yürüyüşe katılanlar geleneksel tekne gezisiyle deniz sefası yaparken, denize çelenk bırakıldı, barışın simgesi beyaz güvercinler uçuruldu .
Kaynak: İHA