Yazıhan'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’ndaki İlköğretim Haftası kutlamalarında, günün anlam ve önemine yönelik konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan, ilköğretim sisteminde meydana gelen değişiklikleri kapsayan 4+4+4 sistemi hakkında da dinleyicilere bilgi verdi. İlköğretimin ne kadar önemli olduğu gerçeğini vurgulayan Taylan, toplam 32 okulda 2 bin 450 öğrencinin bulunduğunu, derslik başına 17 öğrencinin düştüğünü, bu sayının hem Türkiye, hem de Malatya ortalamasının altında olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Yazıhan'da bir öğrencinin fen lisesini kazandığını, bunun yanında ilçe genelinde, birçok öğrencinin sosyal bilimler liselerini, Anadolu öğretmen liselerini ve Anadolu liselerini kazandığını belirten Taylan, birçok öğrencinin de bursluluk sınavını kazandığını aktararak, ilçenin başarı durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini dile getirdi. Taylan, bu başarıda en büyük emeğin öğretmenlere, velilere ve öğrencilere ait olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün konuşmalarının ardından Yazıhan ve Abdurrahman Serttaş ilköğretim kurumlarından ilkokul-ortaokul öğrencileri, günün önemiyle ilgili şiirler okudular. Bir grup 8. sınıf öğrencisinin bir grup 1. sınıf öğrencisine 'hoş geldiniz' çiçeği sunmalarının ardından program sona erdi .
Kaynak: İHA