TMMBOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tuna Açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Enver Tuna, ''Gerek mesleğimizin ve meslek alanlarımızın gerekse ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu durum, bizleri kutlama yapmaktan alıkoymaktadır'' dedi.

TMMOB'ye bağlı İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri, 19 Eylül Türk Mühendisleri Dayanışma Günü dolayısıyla bir araya geldi. Mimarlar Odası Milas Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda açıklamayı okuyan TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, 19 Eylül'ün mühendis, mimar ve şehir plancılarının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu kaydetti.

Tuna, 33 yıl önce 19 Eylül 1979'da, dönemin TMMOB Başkanı Teoman Öztürk'ün çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancılarının grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini anlattı.

Bu günün de TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü ilan edildiğini belirten Tuna, ''19 Eylül'ü, yani dayanışma günümüzü, tarihsel anlamının yarattığı güzellikler üzerinden mesleğimiz, halkımız ve ülkemiz için kutlamayı çok ama çok isterdik. Ancak, gerek mesleğimizin ve meslek alanlarımızın gerekse ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu durum, bizleri kutlama yapmaktan alıkoymaktadır'' dedi.

Basın toplantısına CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, ilçede faaliyet gösteren meslek ve sivil toplum odalarının temsilcileri de katıldı.

Muhabir: Mutlu Hazer

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA