Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda Tören Düzenlendi

Kırıkkale'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Yüzbaşı Serdar Koparan, gazilerin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü, dünya milletleri arasında saygın yerin alınması, ülkenin iç ve dış düşmanlardan temizlenmesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı olan bağımsız güçlü Türkiye'nin ilelebet yaşaması ve güçlenmesi maksadıyla çıkan çatışmalarda başarılar gösteren, sağ kalan ve gururla hayatlarını sürdüren şerefli insanlar olduğunu söyledi.

Törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, daire müdürleri ve bazı sivil toplum kuruşları başkanları katıldı.

Vali Ali Kolat ve beraberindeki protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Kırıkkale Şehitliği'ni ziyaret etti. Heyet daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği'ni ziyaret ettiler, gazi ve şehit aileleri için Polis Evi'nde düzenlenen yemeğe katıldılar.

Kaynak: AA