Bucak’ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Töreni

Burdur’un Bucak ilçesinde eğitim öğretim yılı açılış programı 75.Yıl İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Bucak’ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Töreni
2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış ve İlköğretim Haftası kutlaması 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda yapıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan programa Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgürer Türkmenel, İlçe Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, öğrenci veli ve öğretmenler katıldı.

Bucak Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç yaptığı konuşmada, “ İki ana okulu, 28 ilköğretim okulu, 10 lisede bugün 11 bin 814 öğrenci, 840 öğretmen ile yeni eğitim ve öğretim yılını açıyoruz” dedi.

Dinç, okullarımızda başarıyı daha da arttırabilmek için öğretmenlerin yılda en az 3-4 kez öğrenci ailelerini ziyaret etmeleri ve öğrencilerin çalışma ortamlarını görmelerini istedi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ise yaptığı konuşmada 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili ilçede herhangi bir aksaklığın olmadığını belirterek, “Eğitimde marka halini alan Burdur ve ilçemiz yeni eğitim öğretim sistemi ile marka halini sürdürecek, bu yıl sınavlarda daha başarılı bir yıl daha geçireceğimizi bekliyorum” dedi.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı açılış ve ilköğretim kutlama programı arkasından Bucak 75. Yıl İlköğretim Okulu gelenek haline getirdiği okul birincisi olarak mezun olan Gülden Elmas’a okul müdürü İbrahim Öztürk dizüstü bilgisayar hediye etti. Okulun 8’inci sınıf öğrencileri anaokulu öğrencilerine çiçek verdikten sonra, program öğrencilerin halkoyunu gösterileri ile sonra erdi .
Kaynak: İHA