AK Parti Bartın Milletvekili Tunç'un Açıklaması

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarlarının birinci önceliğinin eğitim olduğunu bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, yaz tatilinin bitmesinin ardından yeni bir eğitim öğretim yılının başladığını ve 8 yıllık kesintisiz eğitimden öğrencilerin tercihlerine imkan verecek, daha çağdaş 12 yıllık zorunlu eğitime geçildiğini belirtti.

Yeni eğitim sistemi ile ülkenin, 28 şubat sürecinin bir dayatması olan eğitim sisteminden kurtulduğunu vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

''Eğitimimiz, gelişmiş ülkelerin genelinde uygulanan daha bilimsel ve daha çağdaş bir sisteme kavuşmuştur. Artık okullarda Hz. Peygamber'in hayatı ile Kur'an-ı Kerim dersleri seçmeli olarak verilebilecek. Yine 28 Şubat döneminin dayatması olan ve yıllardır meslek liselerinin kan kaybetmesine yol açan farklı katsayı uygulamasına Son verilecektir. 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim çocuklarımızın daha iyi yetişmesini sağlayacak ve ülkemizin aydınlık yarınlara kısa sürede ulaşmasını sağlayacaktır. 10 yıllık iktidarımızın birinci önceliği eğitim olmuştur. Eğitim sistemimizi çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi adımlar bu dönemde atılmış, bütçede en fazla pay eğitime ayrılmıştır. AK Parti, 2002'de 7,5 milyar lira olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 2012'de 35 milyar liraya çıkarmıştır.''

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA