Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Okur, Göreve Başlayan Öğretmenlerle İlk Toplantısını Yaptı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Kırıkkale'ye yeni atanan branş ve sınıf öğretmenleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Okur, Göreve Başlayan Öğretmenlerle İlk Toplantısını Yaptı
Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Şube Müdürleri ile yeni atanan öğretmenler katıldı.

Öğretmenlik mesleğinin bir sanat işi oldugunu ve aynı zamanda ögretmenlerin bilim adamı olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Okur, ''2012-2013 eğitim öğretim yılına 8 ilçemizdeki 179 okulumuzda 2 bin 439 derslik, 54 bin 200 öğrenci ve 2 bin 947 öğretmen kadrosuyla başlıyoruz. Öğretmen kadromuza şu an aramızda bulunan 122 öğretmenimiz daha katıldı.

Yeni öğretmenlerimizle eğitim kadrosu daha da güçlenerek eğitimdeki başarı da artacaktır. Öğretmenlik mesleği bir yaşam tarzı, bir sevda işidir. Öğretmenlik, bazı özel yetenek ve yaratıcılığı gerektirdiği için bir sanattır. Aynı zamanda, öğretme metotları, psikoloji, sosyoloji, felsefe ve eğitim psikolojisi gibi disiplinlerin bulgularının kullanılması açısından da bir bilimdir. Dolayısıyla öğretmen hem bir sanatçı, hem bir bilim adamıdır. Öğretmen, öğrenmeyi klavuzlayan kişidir. Öğrencinin akademik başarısını, mesleki tercih ve mesleki gelişimini, psiko-sosyal gelişimi ve ruh sağlığını büyük ölçüde etkilemektedir. Öğretmen, eğitim kurumunda bilgi, görgü ve yaşantıları ile çocukların veya gençlerin öğrenme yaşantılarına rehberlik eden ve yön veren kişidir.'' Yeni göreve başlayan öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Milli Egitim Müdürü Okur, öğrencilerle ilişkilerde karşılıklı saygıya, düşünce ve duyguların içtenlikle ortaya koyulmasına özen gösterilmesine, kusurlu da olsa her öğrencinin değerli birer varlık olduğunun daima hatırdan çıkarılmamasının altını çizdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü istek, ihtiyaç ve problemler konusunda mutlaka Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibatlı olunması gerektiğini söyleyen Okur, ''17 Eylül itibariyle öğrencilerinizle buluşacaksınız. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Bizler büyük bir aileyiz. Görev yapacağınız okullardaki idareci ve tecrübeli öğretmenler de sizlere klavuz olacaklardır'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA