Konya Şeker, Yağlık Ayçiçeği Alımına Başladı

Konya Şeker Ham Yağ Üretim Tesisleri'ne ayçiçeği alımı başladığı bildirildi.

Pankobirlik Genel Başkanı, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, ham yağ üretim tesisleri ve bu yıl ilk kez alımı yapılan ayçiçeğiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ham yağ üretim tesisi yatırımının ilk etabının tamamlandığını belirtildi.

Tesise ilk kez alım yapılmasının bile Türkiye ve bölge açından önemli olduğunu bildiren Konuk, yağ sektörüne girilmesinin ardından bölgedeki ekim alanlarının arttığını, ülkemizin ihtiyacı olan ve milyonlarca dolar ödenerek ithal edilen ham yağ açığının kapatılmasına katkı verildiğini dile getirdi.

Tesisle birlikte daha az döviz sarf edileceğini ve cari açığın azalacağını belirten Konuk, şunları kaydetti:

''Üreticilerimiz ekonomik değeri yüksek, bu topraklarda bizim üreticilerimizce üretilmesine ihtiyaç duyulan alternatif bir ürünü Konya'da, bölgede 'daha çok ve satabilir miyim- Ürün para eder mi-' kaygısını taşımadan ekme imkanına kavuştu. Bu sektörde bizim daha ilk yılımız, ürün alımı gerçekleştirdiğimiz ilk yılda bile üreticilerimize kazandırdık, üretimle birlikte ülkemizde kazanmaya başladı.

Konuk, üreticinin ürününü teslimi sırasında zaman kaybetmemesi için Altınekin Ham Yağ Üretim Tesisleri, Altınekin Oğuzeli beldesi, İsmil, Çumra Şeker ve Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisleri'nde hizmet verildiğini bildirdi.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA