Eğitim Sen Yeni Eğitim Sistemine Tepkili

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle açıklamada bulunan Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, bir haftadır yeni eğitim öğretim sistemine karşı Adapazarı’nda stant açtıklarını ve toplumda konu hakkında fazlasıyla bilgi eksikliği olduğunu gördüklerini belirtti.

Eğitim Sen Yeni Eğitim Sistemine Tepkili
Bibinoğlu, “Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya’da da bir hafta süre ile imza satandı açtık, bildiri dağıttık. Gördük ki yoğun bilgi eksikliği, bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı var. Veliler tedirgin. Toplanan imzaları ve eğitim öğretim ile ilgili tespit ettiğimiz sorunları içeren dosyamızı bugün Sakarya Valiliği’ne sunacağız” dedi.

Eğitim Bilimcilerin, Eğitim Sendikalarının ve tüm halkın itirazlarına rağmen meclisten geçirilen 4+4+4 eğitim yasasının 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı başlamadan kaos oluşturduğunu, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri mağdur ettiğini belirterek uygulamanın sonlandırılmasını istedi.

Yarın tüm Türkiye'de eylem yapacaklarını söyleyen Bibinoğlu, “Yürüyüşler sonrasında 15 Eylül Cumartesi günü Ankara’da merkezi bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecin başından itibaren taraflı ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına karşı herkesi, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak için ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Her şeye rağmen yeni eğitim- öğretim yılının öğrencilerimize, eğitim emekçisi öğretmen arkadaşlarıma ve sayın velilere sağlıklı, huzurlu olması dileğimizle başarılar diliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA