Başkan Özekmekçi, MHP'li Oğuz Eryıldız’a Hodri Meydan Okudu

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, meclis toplantısında kendisi ve meclis hakkında çeşitli iddialarda bulunan MHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız’a hodri meydan okudu.

Başkan Özekmekçi, MHP'li Oğuz Eryıldız’a Hodri Meydan Okudu
Hesabını vermeyeceği hiçbir şeye imza atmadığını ve her zaman hesap vermeye hazır olduğunu beliten Özekmekçi, Oğuz Eryıldız'a hitaben "İmalarla değil, şimdi yüzüme mertçe dürüstçe söyle" diye hitap etti

“ERYILDIZ’IN İMZASI BULUNAN BENZER KARARI OKUDU; YORUMU KAMUOYUNA BIRAKTI”
İlk olarak Belediye Meclis toplantısının açılış kısmında bilgiler veren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, başka bir işletme için alınan benzer kararı okudu. Oğuz Eryıldız’ın alışveriş merkezi ile ilgili iddialarından biri olan imar tadilatları kararının bir benzerinin bir süt işletmesi için de alınmış olduğunu hatırlatan Özekmekçi, bu kararda Oğuz Eryıldız dahil olmak üzere, MHP grubunun da imzası bulunduğunu belirtti.

Başkan Özekmeçi, 7 Mayıs tarihli Oğuz Eryıldız’ın da imzası bulunan bir süt fabrikası kurulurken 0.50 olan emsalin 2’ye aşmak yüksekliğinde 25 metreye çıkarılmasının oy birliği ile meclisten geçtiğini hatırlattı. Eryıldız “Ben yoktum” deyince Başkan Özekmekçi; “Burada isminiz var. O zaman arkadaşlarınız sizden sözlü onay almış, arkadaşlarınızı güç durumda bırakmayın” dedi.

Başkan Özekmekçi meclisin oy birliği ile aldığı bu kararla ilgili olarak “Yorumu basın mensupları ve Söke kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Belediye Meclis toplantısının sonrasında basında yer alan konular ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz diyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; iddiaları ortaya atan MHP’li Meclis üyesi Oğuz Eryıldız’ın tüm sorularına tek tek cevap verdi.

“BU KADAR MÜCADELEYE RAĞMEN HALA OLMAYAN OSB YOLUNU KONUŞUYOR OLMAMIZ BENİ ÜZÜYOR”
“Anlamak istemiyoruz yada birebir çarpıtıyoruz. Planların 1998 yılından bu güne geldiğini herkes çok iyi biliyor. Bu bölgede bir OSB gerçeği var. Bizim yaptığımız revize o yıllarda 30 metre ayrılan OSB bağlantı yolunun 40 metreye çıkarılmasıdır" diyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; OSB yolunun açılabilmesi için verilen mücadeleyi detaylarıyla anlattı.

OSB’nin Sökenin öncelikli konularından olduğunu ve yolunun açılmasının bölgenin gelişmesi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; yolun açılabilmesi için Belediyenin izlediği yöntemleri anlattı.

Yol üzerinde mülkiyeti olan vatandaşların itirazlarının zaman kaybettirdiğini, bir itiraz için 2006’dan 2009 yılına kadar 3 yıl sürdüğünü belirten Söke Belediye Başkanı Özekmekçi, “Bugüne kadar bu yol çoktan açılacaktı. İğneyle kuyu kazıyoruz. OSB Söke’nin en önemli en stratejik noktalarından bir tanesi, yolu olmayan bir OSB’yi konuşuyoruz. En çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi de bu. OSB’nin yolunun açılması ile ilgili bu kadar emek sarf ederken, yetmedi OSB’ye meclisimizin onayı ile kaynak aktarırken, Bugün hala OSB yolunun bağlantısı ile ilgili bu konuların konuşuluyor olması inanın beni perişan ediyor” dedi.

“İMALARLA DEĞİL, MERTÇE DÜRÜSTÇE YÜZÜME SÖYLEYİN”
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız ile konuyu karşılıklı konuşan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; merak edilenlerin basın yoluyla değil, meclis toplantılarında konuşulması gerektiğini söyledi.

Başkan Özekmekçi; “Bana şunu söyleyiniz ‘yediğiniz, içtiğiniz, kursağınızdan geçen bir şey var. Bunu yüzüme burada söyleyin. Basın aracılığı ve imalarla değil, mertçe, dürüstçe çıkın karşıma söyleyin. Veya daha kolay bir yolu var. İnandığınız bir konu varsa suç duyurusunda bulunursunuz. Gerçekten kanunsuz bir yolu var ise, suç duyurusunda bulunursunuz. Siz meclis üyesisiniz. Mecliste bu konular konuşulabilir ve rahatlıkla anlatabilirsiniz” dedi.

“ÖNGÖRÜMÜZ OSB VE YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇTI”
Yapılan imar tadilatlarının bugün OSB yolu ve yatırımların önünü açtığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Bahse konu bir başka yol işletme otoparkı ile kendi sınırı arasında kalan bir yol. Karayollarından gelen talep üzerine açılması gereken bu yolda istimlak yapıldı. 2010 yılında o günkü emlak değerleri üzerinden 333 bin lira rakamı belirleniyor. Daha sonra vatandaş itiraz ediyor ve bölge idari mahkemesi 4 bin Lira arttırarak 337 bin Liraya çıkarıyor ve onaylıyor. Burada bizim kazancımız ne; burada işletme 48 bin metrekarelik yolun 19 bin 800 metrekarelik kısmını OSB yolu için terk etti. Bugünkü değerlerle istimlaklar yapılmış olsa yolun değeri 4 milyon 800 Bin TL idi. Eğer bunları göremiyor veya öngöremiyorsanız bu makamları işgal etmeyeceksiniz. Biz sonuçlarını baştan görerek bu işlemleri zamanında yapmışız ve sonuçları ortada. Eğer bugün OSB yolu açılacak konuma geldiyse, tüm bunları daha önceden öngördüğümüz içindir. Yolda söz konusu iki tadilatta Karayolları’ndan gelen taleple yapıldı. Bahse konu olan 2009 ve 2011 yılları arasındaki bütün imar tadilatları müfettişler ve bu müfettişlerce çeşitli meslek gruplarından oluşan komisyonlarca denetlenmiş ve övgü dolu sözler almıştır” dedi.

“PENCERENİZİ TEMİZLEYİN”
Daha önce basın toplantısında söylediği “Pencerenizi temizleyin” sözünü bu kez Belediye Meclis toplantısının sonunda iddiaları atan MHP’li meclis üyesi Oğuz Eryıldız’a kendisine yeniden söyleyen Başkan Özekmekçi; “Bu şehirde bizler kalıcı değiliz, bizler belli dönemleri burada geçiren insanlarız ama bu şehir kalıcı” diye konuştu

Kıymet takdirlerini asla belediye başkanının yapmadığını, Emlak servisinden alınan bilgiler ışığında, encümence değerlendirilerek kıymet takdirleri yapıldığını hatırlatan Başkan Özekmekçi; “Bunları bildiğiniz halde vatandaş yanlış bilgilendiriliyor diyorsunuz. Bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz ben hayretler içerisindeyim. Bahsettiğiniz 2.500 TL’ye nasıl satıldı konusunu, emlak değerlerine bakarsanız anlarsınız. Maliye Bakanlığı ve valilikler emlak değerlerini (imarlı alanlar) bir kitapta topluyor. Bunu hiçbir kuvvet değiştiremez. Eğer bir emlak alım satımı yapılacaksa değerler bunun üzerinden yapılır. Bugün yatırım olduğu için değerli olan bu yerlerin 2008 yılında ne değeri vardı” dedi.

“VİCDANEN RAHATIM, VEREMEYECEK HESABIM YOK, MECLİSİN ARKASINDAYIM”
“Bu dünyada ve öteki dünyada vicdanen rahatım, verilmeyecek hesabım yok” diyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “7 imar tadilatı yaptık, çoğu oy birliği birkaç tanesi oy çoğunluğu ile geçti. Yaşadığım sürece oy veren arkadaşlarımın attıkları imzanın arkasındayım, hesabını vermeye hazırım. Kimseyi kandırarak, kimseye farklı davranarak ayak oyunları ile iş yapmadım, yapmam. Basına yarın yine istediğiniz gibi verebilirsiniz. Ancak doğru bilgi edinip, doğru bilgi verin. Suçlanan kişi yalnız ben değilim, Başka bir emsal kararı okudum. Ogün bu emsal karara bilmeden imza attıysanız sizde suçlusunuz” dedi.

MHP’Lİ NAMIK BAYRAKÇI; “GRUP KARARI DEĞİL, OĞUZ BEY’İN KENDİ DÜŞÜNCELERİ”
Yapılan açıklamaların sonunda söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Namık Bayrakçı; “Biz grup kararı alıp, size bu soruları sormaya gelmedik. Bu sorular Oğuz Bey’in kendi düşünceleridir. Biz daha burda onun sorularını size sormasını bekliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA