Yozgat Valisi Yazıcı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Biraraya Geldi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilk toplantısının milli eğitim müdürleriyle gerçekleştirdi.

Yozgat Valisi Yazıcı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Biraraya Geldi
Son valiler kararnamesiyle Yozgat’a atanan ve geçtiğimiz hafta görevine başlayan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ilk toplantısını il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle yaptı. Öğretmen evinde düzenlenen toplantıya Vali Yazcı, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, milli eğitimin perSonel ve fiziki durumları hakkında Vali Yazıcı’ya bilgi verdi. Yozgat’ta 5 bin 200 öğretmen ile 95 bin öğrenci bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, “Fiziki olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırız. Şuanda ilimize bin 700 öğretmen kontenjanı verilmiştir. Bu kontenjanın tamamına atama yapılırsa öğretmen konusunda hiçbir sıkıntımız kalmayacaktır. 4+4+4 Eğitim sistemine hazırız” dedi.

Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat’ın en büyük sorunun eğitim sorunu olduğunu belirterek, Yozgat'ın eğitimin kalitesinin artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözemeksizin daha fazla çalışması gerekmektedir. Eğitim öğretimde hiçbir kusur ve eksik ertelenmemesi gerekir. Üstü örtülen problemler ileride daha büyük problem olarak karşımıza çıkabilir. Bugünün işini yarına bırakmayın, yapmak zorunda olduğunuz işi ertelemeyin, işinizi aynı gün yapın ve yatağınızda daha rahat uyuyun” dedi.

Eğitim noktasında azami başarının el birliği ile sağlanacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Eğitim öğretimde sadece puanların yükseltilmesi yetmiyor. Öğrencilerimizin Türk kültür ve milli örf ve adetlerine göre yetiştirilmesi gerekiyor. Bizim önce insan yetiştirmemiz lazım Sonra başarı gelecektir” dedi.

Yapılan bu toplantının sadece bir tanışma toplantısı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, önümüzdeki günlerde daha detaylı bir toplantı düzenleyerek eğitimi ele alacaklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA