Gümüşhane’de Revak Tartışmasına Gikder’de Katıldı

Gümüşhane kamuoyunda Kemaliye camii yanındaki revakların yıkılmasıyla ilgili yaşanan tartışmalara Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) de dahil oldu.

Gümüşhane’de Revak Tartışmasına Gikder’de Katıldı
GİKDER Başkanı Selim Nas, yaptığı açıklamada caminin yanındaki revakların yıkılması için kazma vurulmasıyla birlikte toplumun yüreğine de kazma vurulduğunu iddia ederek, burası için daha önce milyarlarca lira harcanıp yapılan çelik revakların da yıkıldığını hatırlattı ve “Revaklar için harcanan milyarlarca liranın hesabını kim verecek. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının gaspedilmesinin hesabını kim verecek kamuoyu olarak bekliyoruz.” sorusunu yöneltti.

Gümüşhane de yaşayanlar olarak revakları hesapsız kitapsız bir şekilde yaparak yıkılmasına neden olanları hem bu dünyada hemde ahirette yakasına yapışıp, peşlerini bırakmayacaklarını kaydeden Nas, “Başta kendim olmak üzere canım pahasına dahi olsa bu kişilerin gerek toplum vicdanında gerek Türk adaletinin karşısında gerekse de Mahkeme-i Kübra’da hak ettikleri cezayı bulmaları için ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Devletin ve milletin milyarlarca lirasını hesapsız ve kitapsız bir şekilde israf edilmesine yol açanlar bunun hesabını er yada geç vereceklerdir. Bu şehirde hesapsız kitapsız bir şekilde yapılan işler Sonucunda devletin ve milletin milyarlarca lirasının israf edilmesi artık bir an önce Son bulmalıdır. Bu şehirde birileri devletin ve milletin milyarlarca lirasının israf edilmesi karşısında yetkili makamlarında suskun kalması biz Gümüşhane halkını ciddi anlamda da rahatsız etmektedir. Bu saatten Sonra sözün bittiği yerdeyiz. Buradan tüm halkımıza ve özelliklede bu revaklar için maddi yardımda bulunan vatandaşlarımızı Allah rızası için duyarlılık göstererek verdikleri bağışların hesabının sorulması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmalarını istirham ediyoruz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının gaspedildiği bir ortamda biz Müslümanların ve camii cemaatinin bu tablo karşısında üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Gümüş hane tarihi bu yapılan israfı hiçbir zaman unutmayacaktır.” Nas ayrıca Vali Mayda’ya konuya biran önce el atması noktasında davette bulunarak, önümüzdeki hafta içinde bazı sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını deklare etti .
Kaynak: İHA