Bakan Yıldırım, Terör Olaylarıyla İlgili Konuştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Terör olaylarıyla ilgili somut olgulara rastlanamadı.çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Terör Olaylarıyla İlgili Konuştu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde terör saldırısının yaşandığı Foça'yı ziyaret etti. Foça'da bir balıkçı restorantında balık yiyen Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Bildiğiniz gibi terör örgütü, geçtiğimiz günlerde hain bir eylem gerçekleştirdi. 1 askerimiz şehidimiz oldu, yaralılarımız oldu. Ailelerine geçmiş olsun diyoruz. Foça Deniz üssü birliğine baş sağlığı dilemek için bir ziyaretimiz oldu.Geçmiş olsun'a, taziye dileklerinde bulunmak üzere geldik. Gerekli çalışmalar tabi ki yapılıyor. Gaziantep'teki saldırılarla ilgili de çalışmalar sürüyor. Bunları düşünerek bağlantı olur mu olmaz mı? Bunlar araştırılıyor. Şu ana kadar somut bir olguya rastlanamadı" dedi.

İzmir metrosu çalışmalarının (İZBAN) yapılması ile ilgili CHP Milletvekili Allaaddin Yüksel'in; 'TCDD bu çalışmalara destek vermedi, destekleri 7 Milyon TL'yi aşmış olsun ben görevimden istifa edeceğim' şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Yıldırım, "İzmir'de milletvekilinin azalması razı olacağımız bir durum değildir. Onun için vekilimizin istifa etmesine gönlümüz razı olmaz. İZBAN'a yapılan yatırımın kimin tarafından yapıldığı açık ve net bellidir. Belediye yatırım yapmıştır, devlet demiryolları yapmıştır. Sürekli bunun üzerinden siyaset yapılmasın. Bu konu bellidir. Bu konuyu burada kapatalım. Kimse istifa etmesin" dedi.

Bakan Yıldırım, ayrıca İzmir'e yapılacak yol çalışmalarınınn sürdüğünü söyledi.

Kaynak: İHA