Çankaya’da Pazaryerleri Pırıl Pırıl

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, semtlerde bulunan pazaryerlerini düzenli olarak ilaçlı su ile yıkayarak vatandaşların kullanımına hazırlıyor.

Çankaya’da Pazaryerleri Pırıl Pırıl
Ekipler, Çankaya bölgesinde bulunan 117 mahalle içerisinde yer alan 17 pazaryerini haftada 30 kez sulama tankeri ve süpürge aracı ile temizliyor. Pazaryerlerinin fiziki şartlarına uygun olarak gündüz ve gece vakti yıkanan semt pazarları bir sonraki kurulacak pazara kadar hazır hale geliyor.

Gündüz vakti Pazartesi ve Perşembe günü hariç haftanın beş günü olmak üzere Salı günü Keklikpınarı, Maltepe, Çarşamba günü Huzur, Cuma günü Çukurca, Mürsel Uluç, Cevizlidere, Cumartesi Öveçler, Kırkkonaklar ile Pazar günü Yıldız, Balgat ve İlker bölgelerindeki semt pazarlarını yıkayan ekipler gece vakti ise Cumartesi ve Pazartesi akşamları hariç haftanın beş günü Pazartesi günü Yüzüncüyıl, Seyranbağları, Salı günü Maltepe, İncesu, Çarşamba günü Emek, Perşembe günü Yenişehir, Dikmen, Cuma günü Yüzüncüyıl, Cebeci, Pazar günü Yenişehir, Dikmen, Naci Çakır, Ayrancı ve Çankaya bölgelerinde yer alan pazaryerlerini yıkayıp yeni pazarlara hazırlıyorlar.

Bazı pazaryerleri satılan ürünlere göre haftada birkaç kere kurulurken organik ürünlerin satıldığı ve Pazar günleri kurulan Ayrancı Pazarı ile kadınların emeklerini sergiledikleri ve Seyranbağları ile Dikmen bölgesinde kurulan Kadın El Emeği Pazarları da vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor

Kaynak: İHA