Bozdağ, Gümülcineli Vatandaşa Verdiği Sözü Tuttu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Batı Trakya'yı ziyareti sırasında tedavi sözü verdiği Gümülcineli obezite hastası soydaş, tedavi için Türkiye'ye nakledildi.

Nakil öncesinde konuşan Şahin, "Sağ olsunlar, evime geldiler. Sayın Başkonsolosum, Sayın Bakanım evime geldiler, beni ziyaret ettiler. Ve bana bu yardımda bulunuyorlar. İki seneden bu yana bu odada, sanki bir hapisteyim. Ne torunlarımı kucağıma alabiliyordum... Yani hiç hayatım yaşantı değil. Sayın Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımıza çok çok teşekkürler ederim" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansla Gümülcine'ye gelen 6 kişilik Türk doktor heyeti refakatinde, Kalkanca Mahallesi'ndeki evinden alınarak ambulansa bindirilen Şerif, ailesinin ve komşuların sevinç gözyaşları arasında İstanbul'a hareket etti.

Kalkancalı gençlerin "Türkiye, Türkiye" tezahüratları eşliğinde ambulansa bindirilen Şerif'e, Türk doktorların yanı sıra Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de yardımcı oldu.

Başkonsolos Şener, "Bu hasta Türkiye'de tedavi görmek istediğini söyledi.

Yunan makamları da gerçekten işbirliği gösterdiler. Durumu kendi gözleriyle gördüler. Bu insani bir durumdur. Burada sınırlar, devletler olmaz. Burada da tedavi gördüğünü biliyoruz. Olayın psikolojik boyutu da var. Orada tedavi görmek istediği için Sayın Başbakan Yardımcımız kabul etti. Umarız Türkiye'de sağlık bulur.Türkiye gerçekten sağlık alanında, Avrupa'nın çok üzerinde. Özellikle obezite alanında Türkiye'nin imkanları ABD ile eşdeğer" dedi.

Gümülcine'ye gelen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Kerem Erkalp yaptığı açıklamada, İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'ne nakledileceğini belirterek, "Önce tahlilleri yapılacak. Kalp hastalığı, böbrek, şeker, yüksek tansiyon var mı yok mu, bunlar kontrol edilecek. Sonra yoğun bir diyet programına alınacak. Uygun tedaviler düzenlenecek, belli bir miktarda kilo verilmesi sağlandığında, sağlığına kavuştuğunda belki ileride cerrahi bir müdahale de düşünülebilir" dedi.

Kaynak: İHA