Ak Parti'li Dağ, Chp'li Vekillere Yüklendi

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, CHP İzmir milletvekillerini eleştirdi.

Ak Parti'li Dağ, Chp'li Vekillere Yüklendi
Dağ, terör örgütü tarafından kaçırılan Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamalar ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol kesen teröristlerle sohbet edip kucaklaşan BDP'li milletvekillerine karşı tepkisiz kaldığını savundu. CHP İzmir milletvekillerine yönelik, “Neden susuyorsunuz. Bu suskunluğunuz sebebini açıklayın?” diye tepki gösteren Dağ, bu suskunluğu manidar ve üzücü bulduğunu söyledi.

“Hükümetin demokrasi adımlarını hazmedemeyen PKK, son dönemde kanlı eylemlerini artırdı, farklı taktikler de denemeye başladı” diyen Dağ, şöyle konuştu: “CHP’li Hüseyin Aygün, kendisini kaçıran teröristlere, 'İyi çocuklar, saygılı çocuklar' dedi.

Bir milletvekilinin, bölücülerden 'kardeşim' diye bahsetmesi, toplumun tüm kesimlerinden tepki gördü. Hatta kendi partisi CHP’den de bazı milletvekilleri sert tepki gösterdi. CHP İzmir milletvekilleri ise halkımızı derinden etkileyen böyle bir konuda nedense tepkisiz kalmayı tercih etti. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Niçin sustuklarını açıklasınlar. Ayrıca Ergenekon sanığı CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in, Hüseyin Aygün’ün kaçırılıp serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamaları da düşündürücü ve bir o kadar da hayret vericidir. Eski bir başsavcı olan Cihaner’in, PKK’nın yaptığı açıklamaya benzer bir dil kullanması ve eli silahlı teröristlerle özel yetkili mahkemeleri kıyaslayan cümleleri kabul edilemez. Tüm bunları halkımızın vicdanına havale ediyorum.”

"BÖYLE MUHALEFET YAPILMAZ"
AK Parti'li Hamza Dağ, CHP’lilerin, teröristlerle samimi pozlar veren BDP’lilere karşı da benzer tablo sergilediğini iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda iktidarımızı yıpratmak isteyenlerin sığındığı adres PKK. Tunceli'deki kaçırma olayını, son günlerde yaşananları sonuna kadar kullanıyorlar. Diğer yandan da PKK'ya tümüyle karşıymış gibi konumlanıyorlar. Burada bir karar vermeleri gerekiyor. Eğer PKK'ya gerçekten karşılarsa, terör örgütünün eylemlerini kendi çıkarları için kullanmaktan vazgeçmeleri gerekir. Bölücülerin ekmeğine yağ süren böyle tehlikeli adımlardan vazgeçsinler, böyle muhafelet yapılmaz. Bölgede kaos oluşturmak, Kürt kardeşlerimiz üzerinde totaliter ve baskıcı bir hakimiyet kurmak isteyen PKK’ya ve örgüte açıkça ya da gizlice destek verenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vatandaşların etnik, dini veya kültürel alanlarda yaşadığı kısıtlamaları ve yasakları ortadan kaldırmaya yönelik bir perspektifi barındıran açılım süreci halen devam ediyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 gelişmiş ülkesi hedefine kilitlenmiş Türkiye için terörden kurtulmak bir zorunluluktur. "
Kaynak: İHA