Antalya Büyükşehir’in AB Projesi Kabul Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ruhun Görsel Müziği: Ebru’ adlı AB Gençlik Programı Projesi kabul edildi.

Antalya Büyükşehir’in AB Projesi Kabul Edildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği (AB) İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü’nce yürütülen AB Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projeleri kapsamında hazırlanan ‘Ruhun Görsel Müziği: Ebru’ adlı proje kabul edildi.

Antalya Gönüllüleri Derneği ile ortak yürütülecek projenin, Antalya’nın en çok göç alan Kepez ilçesinde yaşayan 18-30 yaş arasındaki 50 genç kadına yönelik yürütüleceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda çalışan genç sağlıkçılar tarafından hayata geçirilecek projeyle, tarihte çok eski zamana dayanan ebru sanatının bir terapi yöntemi olarak kişilere ve hayatlarına etkilerini ortaya koymak ve bu yolla sanat-sağlık ilişkisinin irdelenmesinin amaçlandığ kaydedildi.

Projede, alan çalışmalarıyla kadınlara ulaşılacağı, drama teknikleri ve birebir görüşmelerle uzmanlar gözetiminde psikanaliz testleri uygulanacağı, ebru çalışmasıyla kadınların düşünceleri ve hayallerinin ebru teknesinde birer şekle dönüşeceği ve psikanaliz testleriyle ebrunun kişiler üzerindeki olumlu etkisinin ölçüleceği belirtildi .
Kaynak: İHA