Torunlar Gyo’dan İlk Yarıda 97 Milyon Tl Net Kar

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2012 ilk yarıda kira gelirlerini yüzde 17,6 oranında artırıp 51 milyon TL’ye çıkartırken; 97 milyon TL net kâr elde etti.

Torunlar Gyo’dan İlk Yarıda 97 Milyon Tl Net Kar
Sene sonuna kadar proje değer artışı hariç kârını 200 milyon TL’ye çıkartmayı hedefleyen şirket, 2012’de 400 milyon TL’ye yakın yatırım harcaması yapacak. Torunlar GYO’nun 2012 ilk 6 aya ait mali tabloları kamuoyuna açıklandı. Buna göre GYO’nun kira gelirleri yüzde 17,6 artışla 51 milyon TL oldu. Kira gelirlerine bağlı olarak net karı da 97 milyon TL’yi buldu. Torunlar GYO, sektörün önemli ulusal ve uluslararası oyuncuları arasında yüzde 126,3 net kârlılık oran ile öne çıkıyor. İstanbul’da önemli projeleri bulunan şirketin, portföy değeri ise yüzde 12 artışla 3 milyar 750 milyon TL’ye denk geldi. Torunlar GYO’nun ilk yarı performasını değerlendirdiği basın toplantısında projeleri ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İstanbul Mecidiyeköy-Maslak hattında Ali Sami Yen Arazisi ve Torun Tower’ın, Basın Ekspres Yolu ve Tem Kavşak noktasında ise Mall Of İstanbul’a devam ettiklerini belirtti.

İstanbul’da Paşabahçe Rakı Fabrikası’nın ihalesini 355 milyon TL’ye aldıklarını aktaran Aziz Torun, “Ayrıca Samsun’daki sigara fabrikasını restore edip modern bir hava katarak şehre yeniden kazandırdık. Bu sayede tarihi yapıyı ortaya çıkaran cadde alışveriş merkezini ürettik.” dedi.

Toplantıda inşaat sektörünün durumuna da değinen Torun, sektörün önde gelen aktörleri tarafından kalifiye konut projeleri ortaya koyulduğundan söz etti. Geçen seneye oranla inşaat sektöründe bir daralma olduğunu anlatan Torun, inşaat sektörünün faize aşırı duyarlı olduğunu vurguladı. Faiz rakamlarının çift haneli olduğu sürece kredi kullanmanın uygun olmadığına temas eden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bankaların eylül-ekim döneminde konut kredi faizlerini 0,90’a düşürmesini bekliyoruz. Faiz oranları tek haneli olduğu sürece kredi kullanılmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

KAZANÇ: PORTFÖY DEĞERİ EN YÜKSEK ŞİRKET OLACAĞIZ Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kazanç ise portföy değerinin şu an 3 milyar 750 milyon TL değerinde olduğunu bildirdi. Sene sonunda 5 milyar TL portföy değerine ulaşacaklarını, 2013’te bu anlamda ilk sırayı alacaklarını ifade etti.

2012 yılında karlılıklarını artırmaya devam edeceklerini söyleyen İsmail Kazanç, “105 milyon TL kira gelirlerine ek olarak yılsonunda proje değerleme katkısı hariç 200 milyon TL kar elde etmeyi hedefliyoruz. Bu durum hissedarlarımız için yüksek bir temettü verimine işaret etmektedir. “ şeklinde konuştu.

Yatırımların yüzde 135 artarak 136 milyona ulaştığını açıklayan Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, AVM gelirlerinin yüzde 16 büyüdüğünü, buradan 445 milyon TL ciro elde ettiklerini duyurdu. AVM’leri ziyaret eden müşterilerin yüzde 5 oranında arttığına işaret eden İsmail Kazanç, Türkiye nüfusunun bile bu kadar artmadığına dikkat çekti.