Elazığ'da Düzenlenecek Balkan Triatlon Şampiyonası Hazırlıkları Devam Ediyor

Elazığ'da gerçekleştirilecek Balkan Triatlon Şampiyonası'nın hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

Elazığ Triatlon İl Temsilcisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Cemal Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, 8-9 Eylül tarihlerinde Elazığ'da geçekleştirilecek Balkan Triatlon Şampiyonası'nın hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Çok ciddi bedellerle yapılamayan tanıtım ve reklamların uluslararası spor organizasyonları sayesinde daha etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini, bu kapsamda Elazığ'da yapılacak şampiyonanın sosyal, kültürel ve spor turizmi açısından şehre büyük kazanımlar katacağını ifade eden Gündoğdu, hedeflerinin bu uluslararası organizasyon aracılığıyla ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basını da en etkili şekilde kullanarak, organizasyonun kazanımlarını il açısından maksimum seviyeye çıkarmak olduğunu belirtti.

Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek başkanlığında çalışmalar çok yoğun bir şekilde yürütülüyor. Şu ana kadar gelecek kafilelerin ulaşım, konaklama, yemek giderleri ile ilgili her türlü hazırlık bitti. Aynı zamanda organizasyonun başarılı geçmesi için genel sekreterlik ve koordinasyon hizmetleri komitesi, karşılama ve uğurlama komitesi, konaklama ve ağırlama komitesi, protokol komitesi, tören komitesi, müsabakaları uygulama komitesi, tanıtım komitesi, sağlık hizmetleri komitesi, müsabaka alanını hazırlama komitesi ve rehberlik komiteleri oluşturuldu. Bu komitelerde Fırat Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde ve diğer kamu kurumlarından toplam 40 kişi görevlendirildi.''

Gündoğdu, amaçlarının ülke ve kente yakışır başarıda bir organizasyon gerçekleştirmek olduğunu belirterek, vatandaşları Sivrice ilçesi Galaksi Tatil Köyü'nde yarışmayı izlemeye davet etti.

Kaynak: AA