Ayvacık'ta Turizm Festivali

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Ayvacık'ta Turizm Festivali
30 Ağustos Perşembe günü saat 10.00 da Ayvacık Galip Öztürk Şehir Stadyumu'nda başlayacak olan festivalin birinci gününde tarihi yağlı güreş müsabakaları ve mehteran gösterisi düzenlenecek. Aynı gün akşam ise Sebahattin Hafızoğlu, Şeyda Karadeniz ve Hüseyin Şimşek konserleri düzenlenecek. İkinci gün Eynel Köprüsü yanında saat 10.00’da başlayarak ve gün boyu kano ve kürek yarışları düzenlenecek. Cuma akşamı ise Cengiz Kurtoğlu, Bülent Serttaş ve Hakan Altun konserleri ile festivalin kapanışı yapılacak. Festival öncesi kano antrenör ve sporcuları Belediye Başkanı Mustafa Belur'u ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Bu yıl ikincisi organize edilen festivalde mehteran gösterileri ile ata sporu güreşin yanı sıra su sporları yarışmalarının da düzenlenmesinin Ayvacık adına çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Ayvacık'ta kültürel miraslarımızı yaşatacak, aynı zamanda halkımızı bir araya getirecek ve aynı zamanda ilçemizde su sporlarını da geliştirecek bir festival kazandırmayı amaçladık. Ayvacık su sporlarının yapılması ve sporcu yetiştirilmesi açısından inanılmaz bir potansiyele sahip. Burada festival için bulunan antrenör ve sporcularımız da bu potansiyelin farkındalar. İnanıyorum ki Ayvacıkta tesisler kurarak bu potansiyeli değerlendirdiğimiz taktirde ciddi dereceler elde edecek milli sporcular yetiştireceğiz" dedi.

DERNEKTEN DAVET
Genel merkezi Samsun’da bulunan Ayvacıklılar Sosyal, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yiğit, Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali'ne tüm Samsunluları davet etti. Yiğit, “Ayvacık ilçemizdeki doğal güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi festivale bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA