Yolcu Otobüsü Fabrika Bahçesine Yuvarlandı

Gemlik’te meydana gelen kazada şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait yolcu otobüsü yolun dışına çıkarak şarampole düştü.

Kazada 5’i ağır 30 yolcu ve 3 personel çeşitli yerlerinden yaralandı . Edinilen bilgiye göre İstanbul - Didim seferini yapan bir firmaya ait yolcu otobüsü gece 02 . 00 sıralarında Gemlik girişinde yoldan çıkarak bir mermer fabrikasının arazisine uçtu .

Hüseyin Burunsuzoğlu idaresindeki 16 HG 509 plakalı yolcu otobüsü tespit edilemeyen bir sebepten dolayı Bursa Yolu Gemlik girişinde bulunan bir mermer fabrikasının bahçesine uçtu . Kaza sonrası 112 acil ve polis ekiplerinin müdahalesinin ardından otobüste bulunan 30 yolcu ve 3 personel aşağıya indirilirken , durumu ağır olan 5 kişi ise ambulansla Gemlik devlet hastanesine sevk edildiler .

Hastaneye sevk edilen Gülşah Altın ( 32 ) , Taner Altın ( 30 ) , Melike Oruç ( 17 ) , Lütfü Kumru ( 36 ) ve Derya Dumlupınar ( 34 ) ayakta tedavi edilirken , otobüste bulunan İngiliz uyruklu 4 turist de heyecanlı anlar yaşadı .

Kaza sonrası firma yetkilileri olay yerine yeni bir otobüs göndererek kazaya karışan yolcuların eşyalarını kaza yapan otobüsten çıkartarak yeni otobüse yerleştirdiler .

Otobüs sürücüsü Hüseyin Burunsuzoğlu kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken , yolcular gelen otobüsle Didim’e doğru hareket ettiler .

Kaza ile alakalı soruşturma sürdürülüyor .
Kaynak: İHA