Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk devletten devlete değil, halktan halka bir dostluktur. O yüzden ilanihaye sürer'' dedi.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon, ülkesinin milli günü dolayısıyla büyükelçilikte resepsiyon verdi. Resepsiyona, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, siyasi parti temsilcileri, Ankara'da bulunan diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yılmaz, yaptığı konuşmada, Afganistan'ın, Türk milletinin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, ''Birçok insanımızın adı Afgan ya da Efkan'dır. Efkan Efekan diye bir sanatçımız vardı. Efkan Ala diye bir bürokratımız var. Onun dışında da Türkiye'de yaşayan birçok vatandaşımızın adı Afgan veya Efkan'dır. Bu, Afganistan'a olan dostluğun en somut örneğidir'' dedi.

Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluğun uzun zamandır devam ettiğine ve bu dostluğun hiçbir dönemde sarsılmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

''Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk devletten devlete değil, halktan halka bir dostluktur. O yüzden ilanihaye sürer. Yıllar önce Çanakkale Savaşı'nda yanımızda Afgan kardeşlerimiz vardı. Biz de bu zor döneminde barış, esenlik, kalkınma için Afganistan'dayız. İnşallah Afganistanlı kardeşlerimize refah, istikrar içinde bir gelecek diliyoruz. Afganistan'ın yarınının bugünden çok daha aydınlık olmasını diliyorum. İnşallah Afganistan uluslararası toplum içinde hak ettiği yeri alır. Hepsinden de önemlisi Afganistan'ın kendi değerlerine bağlı bir milleti var. 'Çok yaşasın Afganistan' diyorum. Sağlık, sıhhat, huzur içinde nice 93 yıllar diliyorum.''

Büyükelçi Jayhoon ise tarih boyunca Türk ve Afgan halklarının kardeşlik ve dostluk bağları içinde yaşadığını ifade etti.

Bu dostluk bağlarının her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayan Jayhoon, Türkiye'nin, Afganistan'ın kalkınması ve istikrarı için mücadele ettiğini söyledi.

Muhabir : Ali Öztürk

Yayıncı : Murat Taydaş
Kaynak: AA