AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir Açıklama Yaptı

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, ''Terör olayları sabırla çözülecektir'' dedi.

Erdemir, partisinin Suluova ilçe teşkilatını ziyaretinin ardından esnafları ziyaret ederek, vatandaşların geçmiş bayramlarını kutladı, sorunlarını dinledi.

Ziyaretleri sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdemir, Başbakan Erdoğan'ın bir yıl önce Beşar Esed ile görüşerek demokrasi yönetimine geçmesini tavsiye ettiğini hatırlatarak, ''Ancak Beşar Esed bu gerçeği görmedi ve şimdi demokratik bir yönetim isteyen halkına zulüm ediyor. Biz ülke olarak yanı başımızdaki bu zulmü seyredemeyiz. Çünkü Suriye geçmişte sınırlarımız içinde olan ve o coğrafyayı vatan tuttuğumuz bir ülkedir. Suriye halkının haykırışına duyarsız kalamazdık. Biz Suriye halkının yanındayız. Kısa süre sonra bu zulüm bitecek ve Suriye halkı demokratik bir yönetime ve huzura kavuşacak'' dedi.

Gaziantep'teki terör saldırısını kınayan Erdemir, şunları kaydetti:

''Suriye PKK'ya destek veriyor. Gaziantep'teki hain saldırının PKK'nın işi olduğu ortada. Oldukça haince ve kalleşçe bir saldırı. Çoluk, çocuk demeden sivil vatandaşlarımızı öldürüyorlar. Bu hainler ne istediklerini bilmiyorlar. Bunlar Kürt halkının savunucusu asla olamazlar. Bunlar sadece yancı güçlerin ve ajanların buradaki elleri olurlar. Bunlar 75 milyon vatandaşımızın hiç birinin temsilcisi olamazlar. Biz kabul etmiyoruz bunu. Bunlar zaten Kürt halkına zulüm ediyorlar. Kürt vatandaşlarımızın çocuklarını silah ve ölüm tehdidiyle kaçırarak dağa çıkarıyorlar. Bu terör sorunu devletimizin ve halkımızın desteğiyle kısa zamanda çözülecektir. Bu terör olayları sabırla çözülecektir. Bu hainler, 'Kürt halkını ayaklandıramadık bari Türk halkını ayaklandıralım, kaos ortamı yaratalım' diye saldırılar düzenliyorlar. Ama bunun böyle olduğunu halkımız biliyor ve bu oyunlara gelmiyor artık.''

BDP'li milletvekilleri ile PKK'lıların buluşmasına da tepki gösteren Erdemir, ''Zaten bunların ilişki içinde oldukları biliniyordu. Biz onlara, 'Kürt halkının haklarını savunacaksanız önce silahı bırakın gelin Meclise' dedik, onlar da, 'önce siz silah bırakın' dediler. Devletimiz terör örgütleri istedi diye silah bırakmaz. Çünkü devletler milletini korumak için silah bulundurur. Devletimiz asla silah bırakmaz. Bu mümkün değildir'' dedi.

4+4+4 Yeni eğitim sistemi ile ilgili ise, öğrencilerin tercihlerinin dikkate alınacağını ve yeteneklerinin öne çıkacağını söyleyen Erdemir, şöyle devam etti:

''4+4+4 yeni eğitim sistemi konusunda sıkıntılar olacaktır. Ama zaman içinde sistem oturacak ve vatandaşlarımız da ileride çok faydalı bir sistem olduğunu görecek. Çünkü yeni eğitim sitemi çocuklarımızın tercihlerini öne alan, yeteneklerini dikkate alan bir yapı. Bu sistemle 7 yaşındaki öğrenci ile 15 yaşındaki öğrenci aynı salonu ve tuvaleti kullanma dönemi bitiyor. Bu sıkıntıdan kurtuluyorlar. Ayrıca bu sistemle tercihli sistemle artık 5. sınıftan itibaren öğrencilerimiz istediği dersi seçme hakkına sahip olacak. Bu sistemin en önemli önceliği çocuklarımızın istek ve kabiliyetlerini ve yeteneklerini dikkate alan bir sistem olmasıdır.''

Milletvekili Erdemir'in Suluovalı esnaf ziyaretlerinde Belediye Başkanı Mahmut Boz ve AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz da yer aldı.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA