'Devlet Yapılması Gereken Ne Varsa Artık Yapsın'

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit Eruh kırsalında dün terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in Balıkesir'deki baba ocağında yas var.

'Devlet Yapılması Gereken Ne Varsa Artık Yapsın'
Şehidin Savaştepe ilçesinde bulunan ve dev Türk bayrakları asılan baba evi yüzlerce kişinin akınına uğradı. Şehidin babası Rıfat Zengin, konuşacak, söyleyecek sözünün bulunmadığını belirterek, "Devlet çözümünü bulsun. Devlet var. Devlet baba var. Yapılması gereken ne varsa yapılsın. Vatan sağ olsun. Kasım ayında bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Bu vatan için feda olsun." dedi.

Şehidin Savaştepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evi ziyaretçilerle dolup taştı. Şehidin evinin önünde kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu. Teröre lanet okuyan Zengin'in yakınları, taziyeye gelen askerlere artık terörün bitirilmesini istedi. Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in nişanlısı da şehidin fotoğrafını elini alarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi 3 gün önce askerden gelen kardeşi Hakan Zengin ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehidin kasım ayında askere gidecek olana küçük kardeşi Coşkun Zengin ise dim dik ayakta olduğunu belirterek, ağlayarak teröristleri güldürmeyeceğini söyledi.

Ağabeyinin bu topraklar için çarpışarak aslanlar gibi şehit düştüğünü söyleyen acılı kardeş, teröre lanet okudu. Zengin, kendisinin de askere gideceğini ve vatan için çarpışacağını belirtti.

Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, İl Müftüsü Turgut Açari, Kaymakam Ahmet Karakaya, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Balıkesir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfi Arslan ile diğer bazı askeri yetkililer de, şehit evine gelerek acılı aileye baş sağlığı dileğinde bulundu.

Oğlunun en son Ramazan Bayramı öncesi izne geldiğini ifade eden baba Fıfat Zengin, bayramlaşıp helalleştiklerini bildirdi. Zaman zaman ayakta durmakta güçlük çeken acılı baba metanetini korumaya çalıştı. İl Müftüsü Turgut Açari'nin yaptığı dua duygulu anlar yaşattı. Öte yandan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in naaşının Van'da düzenlenecek askeri törenin ardından uçakla Balıkesir'e gönderileceği bulduruldu. Zengin'in yarın ikindi vakti kılınacak namazın ardından Savaştepe'de toprağa verileceği öğrenildi .