Bdp'li Vekil Önder Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol ve partililerle Adıyaman’da düzenlediği sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Bdp'li Vekil Önder Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen Önder, Gaziantep’te yaşanan patlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Önder, “Gaziantep’te dün gece meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden, bütün yurttaşlarımıza rahmet diliyorum. Kabullenmemiz mümkün olmayan büyük bir acıdır. Savaş politikalarının ülkeyi götüreceği bundan başka bir yerde yoktur. Bunlar bile barışa dönük çabaların güncelleştirilmesi ve toplumun, bütün kesimlerine bütün Türkiye halkına eşit, özgür, onurlu bir barışın kardeşliğin hakim olacağı bir ortamın hazırlanması gerekiyor. Buna dönük mevcut ana yasa çalışması önemli bir imkandır” dedi.

Önder, Gaziantep’te yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamalar sonra CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili konuşmalarda bulunurken, Önder BDP milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle buluşmasını ise, normal olarak gördüğünü her milletvekilinin istediği kişilerle istediği yerde görüşe bileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA