Yatağan'a Yeni Ortaokul Yapılıyor

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesine, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında hayırsever Aysel Eren tarafından yaptırılan ortaokulun inşaatının yüzde 70'i tamamlandı.

Yatağan'a Yeni Ortaokul Yapılıyor
77 yaşındaki Eren tarafından 400 bin liraya yaptırılan sekiz derslikli binanın çalışmaları devam ediyor. 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan Kazım-Aysel Eren Ortaöğretim Okulu, 300 metrekare alanda iki katlı olarak planlandı. Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Milli Eğitim Sistemi'ndeki 4+4+4 düzenlemesinden Sonra ortaöğretim seviyesinde de eğitim verileceği söyledi.

Gencel, "Binanın önceki haliyle eğitimde gerçekten çok zorlanacaktık, çünkü 50 yıllıktı. Aysel teyzem okul yapma kararı alınca bunun Bozüyük'te olması bizi Son derece mutlu etti. Şu anda sıvaya başladılar, dış cephe bitmek üzere. Temel attığımızdan yaklaşık 29 gün Sonra üst katın çatısı da bitti. Çok hızlı ilerliyor. Bundan Sonra iç döşemeyle doğramalar zaten hazır gelecek. Elektrik ve sıhhi tesisat döşenmesine başlandı. Bayramdan Sonra süratle devam edilerek, Eylül 2012 başına yetiştirilmeye çalışılacak." dedi .