İzmir Valisi Cahit Kıraç Açıklama Yaptı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ramazan ayı ile birlikte acıların, huzursuzlukların, kardeş ilişkilerini bozan kötü davranışların geride bırakıldığını umduğunu ifade ederek, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Ramazan bayramı dolayısıyla İzmir Valiliği'nde resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vali yardımcıları, il müdürleri ve valilik çalışanları ile bayramlaşan İzmir Valisi Kıraç, gazetecilerin de bayramını kutlayarak, bayramların dargınların barıştığı, güzelliklerin ortaya çıktığı, coşkuların yaşandığı günler olduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Kıraç, şunları kaydetti:

''Ramazan ayında acıların, huzursuzlukların, kardeş ilişkimizi bozan kötü davranışların geride bırakıldığını umuyorum. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ve insanlık alemine bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Barış, özgürlük ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. İzmirli kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Huzur, sağlık ve umutlu yarınlar diliyorum. Bayramla ilgili tüm asayiş ve zabıta tedbirleri alındı, diğer altyapı hizmeti sunan kurumların bayram sürecinde çalışma süresinin tanzimini yaptık. Kurum çalışanları vatandaşlarımızın hizmetlerini kesintisiz yerine getirmek için gayretlerini sürdürecekler. O konuda bayram genelgesini talimat olarak verdim.''

Vali Kıraç, bayram süresince İzmir'de olacağını sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin Çiğli'de bazı fonların katkısıyla mülteci kampı benzeri yapı inşa edildiğine ilişkin basında yer alan iddialara ilişkin sorusunu da yanıtlayan Kıraç, ''Onun detay boyutunu incelettiriyorum. Bir uluslararası fondan tanzim edilen bir şey. Basında yer aldığı boyutuyla bir çalışmanın olmadığını söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaların ardından konuyu sizlerle paylaşacağım'' dedi.

Muhabir: Medat Şenay

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA