"AVM projesi Kemeraltı Çarşısı'na herhangi bir tehdit oluşturmayacak"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Kruvaziyer Limanı projesi için öngörülen AVM projesinin Kemeraltı Çarşısı'na herhangi bir tehdit oluşturmayacağını savundu.

'AVM projesi Kemeraltı Çarşısı'na herhangi bir tehdit oluşturmayacak'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette kruvaziyer turizmdeki gelişmenin sevindirici olduğunu belirten Engin, bu konudaki çabaları nedeniyle Demirtaş'a teşekkür etti. Engin, yeni kruvaziyer limanıyla ilgili AVM projesinden dolayı esnafın olumsuz etkileneceği, İZTO üyelerinin de haksız rekabete uğrayacağını ve Alsancak bölgesinde trafik sorunu yaratacağı yönünde endişelerin bulunduğunu kaydetti.

Demirtaş ise kruvaziyer turizminin nasıl geliştiği ve gelecek vizyonuyla ilgili bilgi verdi. İzmir'in kruvaziyer turizmde elde ettiği başarıyı katlayabilmesi için yeni bir kruvaziyer limanına ihtiyaç duyduğunu, bunun yapımı konusunda hükümetin yap-işlet-devret yöntemini kullandığını ifade eden Demirtaş, kruvaziyer limanının tek başına para kazandıramayacağını, bu nedenle yatırımcıya cazip imkanlar sunulması gerektiğini ifade etti.

Bu nedenle 150 bin metrekarelik alanda 96 bin metrekaresi terminal, 30 bin metrekaresi otel ve 28 bin metrekaresi kiralanabilir alan olarak planlama yapıldığını, burada mağazalar ve AVM projesinin yapılabileceğini kaydeden Demirtaş, ''Buradaki mağazalar metrekaresi 50-75 avroya kiralanabilecektir. Dolayısıyla daha çok katma değeri yüksek ürünlerin satıldığı mağazalar olacak. Dolayısıyla AVM, Kemeraltı'na rakip olmaz. Bu projede İzmir'in aleyhine bir husus yok. İzmir'i Ege'nin alışveriş başkenti yapmak istiyoruz. Ne kadar AVM açılırsa işler o kadar artar. Çok açıldı, artık açılmasın mantığını doğru bulmuyorum'' dedi.

Demirtaş, liman önünde mevcut durumda da trafiğin sıkışık olduğunu, bölgede trafiğin yeraltına alınmasıyla ilgili bir projenin gündemde olduğunu belirterek, kruvaziyer limanı projesi sayesinde bu projenin de hayata geçirilebilceğini, yeni liman açılmadan bu bölgede trafik sorunun çözülmüş olacağını öne sürdü.

Muhabir : Tolga Albay

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA