Malatya'nın Darende İlçesinde 3 Kişi, Somuncu Baba Camisi'nde İtikafa Girdi

Müslümanlar için inzivaya çekilme, maddi dünyadan arınma amacıyla gerçekleştirilen itikaf ibadeti, Ramazan ayının son 10 günü içerisinde yapılmaya başlandı. Darende ilçesindeki Somuncu Baba Camisi'nde de 3 kişi itikafa girdi.

Darende Müftüsü Ahmet Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itikafı kulun Allah'la baş başa kalması olarak nitelendirdi. İnsanın ruhunu temizleyen, ruhu dünyevi kirlerden arındıran itikaf ibadetinin, insanın her türlü dünya meşgalelerinden ayrı kalarak kendisini ibadete hasretmesi, orada sadece Allah'la beraber olması anlamına geldiğini dile getiren Varol, ''İnsanın Kur'an-ı Kerim okuyarak, Allah'ı tesbih ederek, ibadet yaparak orada kendisini arındırmasıdır. Bu da kişinin imanını kuvvetlendirir'' dedi.

Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretinden Sonra ömrünün Son yıllarında Ramazan ayının Son 10 gününü itikafa girerek geçirdiğini anlatan Varol, ''Camiler Allah'ın evleri olduğu için itikafa giren kişi de Allah'ın misafiri olarak orada bulunur. Ev sahibine layık olan da misafirine ikramda bulunmaktır. Allah'u Teala'nın ikramı, kulunu sevmesi ve kulun da sevap kazanmasıdır'' diye konuştu.

İtikafa girenlerin zaruri ihtiyaçları dışında camiden çıkmadığını kaydeden Varol, bayram namazı ile Son bulan uygulamaya katılanların yeme içme gibi gereksinimlerini camide karşıladığını söyledi.

Varol, Darende'de de 3 kişinin Somuncu Baba Camisi'nde itikafa girdiğini kaydetti.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA