Hayırsever İşadamlarından Arakan İçin Yardım Seferberliği

Viko Elektrik Elektronik A.Ş. tarafından düzenlenen 11. Geleneksel İftar Yemeği bu yıl firmanın Samandıra’daki Fabrikası’nın bahçesinde gerçekleştirildi.

Sanatçı İbrahim Erkal’ın onur konuğu olduğu geceye Viko Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cahit Durmaz’ın yanı sıra firmanın bayileri, tedarikçiler ve iş adamları katıldı.

İftar yemeği için gelen işadamları tüm dünyanın insanlık dramına şahit olduğu Suriye ve Myanmar’daki ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 950 bin liralık yardım topladı. Viko Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cahit Durmaz, yaptıklarının tamamen gönül çalışması olduğunu söyledi.

Davetlerinde hiçbir zaman dostlarına ‘Gelin himmet yapın’ demediklerini, dünyada yaşanan sorunları gündeme getirdiklerini ve ‘Sizler de katılmak ister misiniz?’ dediklerini belirten Durmaz, dostlarının bu çağrıya olumlu yanıt vermesinden mutlu olduklarını dile getirdi. Durmaz, toplanan bu yardımların Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Viko Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın da, geçtiğimiz sene toplanan 900 bin liralık yardımın önemine işaret etti. Apaydın, bu paranın 500 bin lirasının Kimse Yok Mu derneği vasıtasıyla Afrika’daki, geriye kalanın ise Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine aktarıldığını belirtti.

Bu sene Somali yetimleri ve Sudan su kuyuları için yardım toplamayı hedeflediklerini ancak Suriye ve Myanmar’daki son yaşanan problemlerin sorumluluk alanlarını daha da genişlettiğini söyledi.

Apaydın hiç görmedikleri ancak acıların yürükten hissettikleri ihtiyaç sahiplerine bu sosyal sorumluluk kampanyalarıyla ulaştıklarını bildirdi. Gecede sahne alan Beyaz Ay Rehabilitasyon Merkezi’nin öğrencilerinin ilahi dinletileri davetlilerin beğenisini topladı. Programın sunucusunun sürprizi ise renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Sahneye çağrılan Viko Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, CEO’su Nusret Kayhan Apaydın ve şirketin üst düzey yöneticileri ilahi okuyan engelli gençlere eşlik ettiği anlar görülmeye değerdi. Gecede İbrahim Erkal da mini bir konser verdi. Davetliler Erkal’ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti.Programda toplanan 950 bin liralık yardımın 550 bin lirasını temsilen hazırlanan çek Arakan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim edildi. Kalan 400 bin liralık yardımın ise Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi.