Yaşar Bayboğan 1. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Çağ Üniversitesi ve Çağ okullarının kurucusu, Bayboğan Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yaşar Bayboğan , ölümünün 1. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Çağ Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen anma töreni, Yaşar Bayboğan'ın hayat hikayesinin anlatımı ve yaşamından kesitlerin yer aldığı slayt gösterisiyle başladı.

Doç. Dr. Ahad Asker'in Yaşar Bayboğan ile ilgili düşüncelerini anlattıktan sonra, müzik dinletisi sundu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, Yaşar Bayboğan'ın çok önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, Bayboğan'ı yakından tanıdığını ve merhumun tam anlamıyla bir eğitim sevdalısı olduğunu vurguladı.

Yaşar Bayboğan'ı tanıyan herkesin ortak bir yanının olduğuna işaret eden Güzeloğlu, ''Yaşar Bayboğan mükemmele varan ahlak çizgisiyle ve çalışkanlığıyla örnek alınması gereken önemli bir şahsiyetti. Bayboğan gibi kişiler topluma değer katan ve gıpta ile bakılan zenginliklerdir'' dedi.

Güzeloğlu, Bayboğan'ın bilgi birikimi açısından yüksek bir kişilik olduğunu kaydederek, ''Yaşar Bayboğan ile buluşmalarımız oldu ve bu buluşmalar ışığında kendisi, tecrübelerini, sosyal ve toplumsal hayatın gerekliliklerini benimle paylaştı. Çağ Üniversitesi ve Çağ Koleji'nin gelişme ve başarı süreçlerinde Yaşar Bayboğan bizlerle birlikte olacak. Eğitim kurumları var oldukça herkes onu saygı, minnet ve rahmetle anacaktır. Çünkü merhum Bayboğan ülkenin varlığının ve gelişiminin eğitimden geçtiğini düşünenlerdendi'' diye konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Yaşar Bayboğan'ı tanımaktan, onunla birlikte çalışmış olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, Çağ Üniversitesi Senatosu'nun kampüse ''Yaşar Bayboğan Kampüsü'' ismini verdiğini söyledi.

Çağ Üniversitesi Genel Sekreteri Veli Köroğlu ise, Yaşar Bayboğan'ın kurduğu eğitim kurumlarında bulunan ve bulunacak olan öğrencilere sağlanan çok kapsamlı maddi ve manevi ihtiyaç giderici desteklerin vakıfçılık ve eğitimcilik açısından gençliğin eğitimine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Bayboğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Bayboğan da, doğduğu topraklara yatırım yapmayı, kurduğu eğitim kurumlarıyla Atatürk ilkelerine bağlı, ülkesini seven, sorumluluğunu bilen, üretken ve dünya görüşü olan uluslararası düzeyde öğrenciler yetişmesine neden olan babaları Yaşar Bayboğan'ın sonsuza dek gönüllerde ve kalplerde yaşayacağını vurguladı.

Anma töreni okunan mevlid-i Şerif'in ardından sona erdi.

Anma törenine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, protokol üyeleri, Çağ Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri Çağ Üniversitesi mezunları katıldı.
Kaynak: AA