Vakıf Başkanı Prof. Dr. Sözen: Uzun Yıllar Harekete Geçilmedi

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Taraklı'nın sahip olduğu değerleri koruyabilmek için yapılması planlanan özel çalışmalarda yer almak istediklerini söyledi.

Vakıf yönetimi ile beraber tarihi dokusuyla meşhur Sakarya'nın Taraklı ilçesinde incelemelerde bulunan Sözen, restorasyonları devam eden Hacı Atıf Hanı, Orhangazi Çarşısı, Kadirler Konağı, Rüştiye Meydanı, Rüştiye Mektebi ve Hacı Rıfatlar Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Sözen, Taraklı'da uzun yıllar restorasyon çalışmalarında harekete geçilemediğini ifade ederek, ''2004 yılından sonra restorasyon çalışmaları hız kazanmaya başladı.

Daha önce de Taraklı'ya gelmiştik. Taraklı'nın turizm faaliyetlerinde restorasyon çalışmalarında önemli yol aldığını görüyoruz. Gördüklerimiz bizi çok memnun etti. Birkaç yıl sonra turizmde Taraklı'nın müthiş bir şekilde ilgi göreceğini söyleyebiliriz'' dedi.

Taraklı'daki tarihi dokunun restorasyonunda özel çalışmaların gerektiğini vurgulayan Sözen, ''Taraklı, tarihi dokuya sahip çok sayıda eseri içinde barındırıyor. Burada çok güzel sivil mimarı örnekleri var. Taraklı'nın sahip olduğu değerleri koruyabilmesi için özel çalışmaları hep birlikte yapmamız gerekir. Bu şekilde tarihi dokunun korunmasını ve modernleşmeye sağlayabiliriz'' şeklinde konuştu.

Muhabir: İzzettin Kömürcü / Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA