Gizemli tarikatin gizli üssü böyle görüntülendi

Hıristiyan aleminin en güçlü ve esrarengiz tarikatı olan Scientology'nin merkezi havadan görüntülendi.

Tom Cruise ve Kate Holmes'ni boşanmasıyla birlikte gündeme gelen Scientology tarikatı'nın Kaliforniya'nın San Jacinto az 500 dönümlük bir merkezi bulunuyor.
Deniz kuvvetlerinden ayrılma özel komandoların koruduğu tarikatın 4 bir yanına keskin nişancılar yerleştirilmiş.Bu keskin nişancılar için özel ağır makinalı silahların bulunduğu siperler var.
Aralarında ünlü politikacılar, Hollywood yıldızları ve şarkıcıların bulunduğu 6 bin civarında çok güçlü ismin bu tarikatın üyesi olduğu sanılıyor.Üyeler arasında dünya sıralamasına girmiş işadamları ve Amerikan ordusunun önde gelen komutanlarının da bulunduğu belirtiliyor.
Scientology tarikatı, 1966 yılında L Ron Hubbard tarafından kuruldu.1986 yılında ölen L. Ron Hubbard'ın her an dirilerek geri döneceğine inanıyorlar.Bu inançları yüzünden Hubbard döndüğünde rahat etmesi için 10 milyon dolar harcanarak özel bir malikane yapıldı.Bu malikanenin içerisinde L. Ron Hubbard'ın özel eşyaları ve sevdiği şeyler bulunuyor.Süper lüks malikanenin kapısı kitlendi.Buraya onun dönüşüne kadar başka birisinin girmesi yasaklandı.
Devasa üste bir kilise, yüzme havuzları, okullar ve bir gemi bulunuyor.Bu gemi kurucunun deniz merakından dolayı merkeze konulmuş.
Geminin alt kısmında geniş bir ambar bulunuyor.FBI ajanları bu ambarın cezaevi gibi kullanıldığını belirledi.Yoldan sapan veya yanlış yapan üyeler geminin ambarına kitlenerek tam 18 saat burada tutuluyor.Bu süre içerisinde yemek ve içecek verilmiyor.
1985 yılında eski üyesi Lawrence Wollersheim, ambarda 18 saat susuz ve aç tutulduğunu belirterek 25 milyon dolarlık dava açtı.Yapılan itirazla bu rakam 2.5 milyon dolara kadar indi.Ancak mahkeme bir sürpirz yaparak adama 30 milyon dolar ödenmesine karar verdi.
Burasının Tom Cruise - Kate Holmes evliliğinin bitmesiyle de çok yakın bir ilişkisi var.
Sözde tarikatte her üyenin bir statüsü bulunuyor.Daha doğrusu en çok para veren en üst noktada özel statüde yer alıyor.Hollywood'dan kazandığının önemli bir kısmı bu tarikate veren Tom Cruise, en üst düzeyde üye durumunda.Üyelerin çocukları da buradaki okulda eğitim alıyor.
Tom Cruise'nin kızı Suri, merkezdeki okulda Scientology tarikatı öğretilerine uygun yetiştiriliyor.Zaman zaman yaramazlık yapan Suri'nin cezalandırılması Kate Holmes'i çileden çıkardı.Kocasının kendisi yerine tarikatin cezalarını svunması ise bardağı taşıran son damla oldu.
Kate Holmes şimdi kızını kocasına ve bu sözde tarikate kaptırmamak için müthiş bir mücadele veriyor.Mahkemeye başvuran Kate Holmes kızının velayeti için ısrarlı olduğunu bildirdi.Tom Cruise'de kızını bırakmak istemiyor.