Bakan Çağlayan, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Korkmaz ve Üyelerini Kabul Etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyanın en büyük ülkelerinin şirketlerinin 3. ülkelerde iş yapmak için Türkiye'ye geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin gücünün bir göstergesi.

Daha evvel tanınmayan, bilinmeyen, borç aldığı için emir ve talimat almak zorunda kalan Türkiye vardı. Allahımıza şükürler olsun, şimdi Japon firmalar başka ülkede iş yapmak için Türkiye ile ortaklık yapma kararı alıyorlar" dedi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve Dernek üyelerini kabul etti. Kabulde çeşitli illerden gelen bedensel engelliler getirdikleri hediyeleri Bakan Çağlayan'a verdiler. Ayrıca, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Korkmaz, Ekonomi Bakanı Çağlayan'a plaket verdi.

Çağlayan, dünyanın süper güç olan devletlerinin şirketlerinin 3. ülkelerde iş yapmak için Türkiye'ye geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin gücünün bir göstergesi. Daha evvel tanınmayan, bilinmeyen, borç aldığı için emir ve talimat almak zorunda kalan bir Türkiye vardı. Allahımıza şükürler olsun, şimdi Japon firmalar başka ülkede iş yapmak için Türkiye ile ortaklık yapma kararı alıyorlar" şeklinde konuştu.

Engelliler konusunda hükümetin görevini yaptığını belirten Çağlayan, zihinlerde engellilere karşı duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Çağlayan, "Hiç kimse 10 saniye sonra ne olacağını bilemez. Engelli olmayı da bir eksiklik olarak görmüyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisi güçlendikçe, devlet olarak millete daha fazla sahip çıkmanın en temel görevleri olduğunu aktaran Çağlayan, "Bundan 9-10 sene evvel İMF'den 1 milyar dolar borç alıp, memurunun maaşını dağıtmak için kapılarda bekletilen bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti varken şimdi İMF'ye 5 milyar dolar borç veren bir ülke haline geldi" ifadelerini kullandı.

Doğu illerindeki öğrencilerin batı illerindeki öğrencilerle rekabet ettiğini söyleyen Çağlayan, "Türkiye'nin her ilinde hizmet kalitesinin artması gerek. Ülkemizin en iyi şekilde gelişmesi noktasında hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Çağlayan, vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade ederek, "Bizim anlayışımızda milletimize hizmet etmek, milletimize hizmetkar olmak var. Engelli kardeşlerimizin de hizmetinde, hizmetkarıyız. Bizim görev anlayışımız budur" diye konuştu.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Korkmaz ise daha önceki dönemlerde ailelerin engelli olan aile fertlerini sakladığını hatırlatarak, toplumda engellinin hor görüldüğünü ifade etti.

Korkmaz, "Çıkarılan 'Engelliler Yasası' ile yapılan değişiklikler sonucu şu an bizim bölgemizde engelliler en fazla baş üstünde tutulan insanlar haline geldi. Daha önce onlara değer verilmiyordu" ifadelerini kullandı.

Çağlayan, Bedensel Engelliler hediyeler verirken, “Bedensel engeller olsa da, gönüllerde engel yok” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA