Pencerede Asılı Kalan Çocuk İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, evden kaçmak isterken üçüncü katın penceresinde asılı kalan 14 yaşındaki kız çocuğu itfaiye tarafından kurtarıldı.

Camili Mahallesi'nde eşinden ayrı yaşayan bir kadın, 14 yaşındaki kızı B.G.'yi evde birlikte kaldığı B.İ. isimli arkadaşına emanet ederek Bolu'ya gitti.

Bir süre sonra B.G., annesinin yanına gitmek istediğini söyleyerek B.İ.'den izin istedi. B.İ.'nin talebi geri çevirmesi üzerine kız çocuğu, üçüncü kattaki dairelerinin penceresinden aşağıya inmek istedi. Pencerede asılı kalan kız çocuğunu gören çevredekiler, itfaiyeye ve polise haber verdi. Çocuk, itfaiye ekibi tarafından aşağıya indirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekibi, çocuğu velisi olmadığı için annesinin arkadaşına teslim etmedi. B.G. annesi dönene kadar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çocuk daha sonra kuruma gelen annesi tarafından teslim alındı.

Öte yandan 'Küçük kızın uyuşturucu kullandığı iddia edilen üvey babasının şiddetinden kaçarken pencerede asılı kaldığı ve yurtta koruma altına alındığı'na dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, küçük kıza yönelik herhangi bir şiddetin olmadığını bildirdi.

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kerem Toprak ise çocuğun yurtta koruma altına alındığı haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

Toprak, "Yasa gereği çocuğu reşit olmadığı için yakını olmaması, annenin de il dışında olması sebebiyle anne gelinceye kadar güvenli yer olarak bize getirdiler. Akşam annesinin gelip alacağını söylediler. Anne gelince de çocuğu teslim ettik." dedi.