İslami ve Kur’ani Nakışlı İran Sanatları Sergisi Açıldı

İslami ve Kur ’ani Nakışlı İran Sanatları sergisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kiliçhan, Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk törende yaptığı konuşmada “Bugün burada sergilenecek sanatların aşağı yukarı tamamı ülkemizde de icra ediliyor. Dolayısıyla biz aynı inancın konuşturduğu ve sanatı kâğıda döktüğü bir sanattan bahsediyoruz. Hat sanatı ve bugün burada sergilenecek diğer sanatların tamamı İslam sanatıdır. Bugün aynı inancı paylaştığımız İslam kardeşimiz olan bir ülkenin zanaatkârlarının sergisini göreceğiz. Bizim burada gezdiğimiz sanat sergisi bizim en fazla bir saatimizi alırken sanatçıların yıllarını almıştır. Türkiye ile İran ilişkilerinin en yoğun yaşandığı ve yaşanması gerektiği illerden biriside Erzurum’dur.” şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise konuşmasında “Böyle güzel bir günde İslam sanatlarının sergisinin düzenlenmiş olmasından çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle İran Başkonsolosluğuna ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Saat itibariyle biraz yanlış bir zamanlama olmuş. Normalde bu salonun dolmasını gönül arzu ederdi. Çünkü insanlar şuan teravih namazında ama sonra bu sergi daha sonrada burada açık bulunacak. Ben her iki ülke arasındaki ilişkilerin kültürel ve sanatsal olarak her geçen gün artıyor olması özellikle Erzurum ilinin bu noktada ön planda olmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Sergi bir hafta süreyle açık kalacak .
Kaynak: İHA