Pegasus Vindsurf Ligi 3. Ayak Yarışları Gömeç’te Yapıldıı

Balıkesir’in Gömeç ilçesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları iş birliği düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 3. Ayak yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Karaağaç beldesindeki Arkent Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen yarışlarda büyük coşku yaşandı. İstanbul, İzmir, Muğla, Zonguldak, Trabzon ve Çanakkale olmak üzere 6 ilden 14 kulübü temsilen 53 erkek 13’ü kadın toplam 66 sporcu 3. Ayak yarışlarında mücadele etti. Yarışlara, aralarında Çağla Kubat, Lena Erdil, Ertuğrul İçingir gibi Türkiye şampiyonları ve ülkemizi Olimpiyatlarda temsil eden Türkiye’nin en iyi slalom windsurfçüleri de katıldı.

Yarışın ilk günü muhteşem rüzgarla birlikte büyük heyecan yaşanırken ikinci gün rüzgar olmaması yüzünden yarışlar yapılamadı. Üçüncü gün ise gene yeterli rüzgarın olmaması yüzünden dereceler ilk günkü sonuçlara göre belirlendi. Kadınlar kategorisinde İstanbul Ferdi sporcusu Çağla Kubat 3. Yarışın galibi olurken, ikincili Dilara Uralp , üçüncülüğü ise Lena Aylin Erdil elde etti.

Erkekler kategorisinde 3. Yarışın galibi Trabzon GSİM yelken şubesinden Ege Şefik Kurt olurken, ikinci Ertuğrul İçingir, üçüncü ise Emirhan Kolburan oldu. Çağla Kubat ilgi odağı olurken çok sayıda vatandaş tişört imzalatmak için etrafını sardı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk defa Arkent Sitesine geldiklerini bildiren lig direktörü Kutlu Torunlar, ilk gün güzel rüzgar olduğunu söyledi.

İkinci gün ve üçüncü gün rüzgar olmadığı için ilk günkü iki yarışa göre derecelerin belirlendiğini bildiren Torunlar, Arkent’in güzel ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yarışları ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu diye getiren Arkent Gençlik Kulübü başkanı Turan Nurcan, yelken sporunu gençlere sevdirmek istediklerini söyledi.

Ödülünü alan Çağla Kubat da, gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi .
Kaynak: İHA